Hirdetés

Oroszországban betiltották a Death Note-ot és más animéket

|

Egy szentpétervári bíróság attól tart, hogy a fiatalok megpróbálják utánozni a látottakat.

Hirdetés

Ha az a kérdés, hogy a videojátékok, az animék, a rajzfilmek, a filmek, vagy netán a könyvek erőszakossá teszik-e az embereket, a válasz egyszerű: nem, nem ezek miatt lesznek erőszakosak, ez ennél sokkal összetettebb. Oroszországban mégis próbálnak elébe menni, főleg miután 2013 környékén egy tizenöt éves lány öngyilkos lett, és néhányan a szobájában talált Death Note mangákat tették felelőssé - szülők egy csoportja magát Vlagyimir Putyint kérte, hogy tiltsa be ezeket a képregényeket.

Most az animék kerültek a célkeresztbe. A napokban egy szentpétervári bíróságon elrendelték a Death Note, a Tokyo Ghoul és az Inuyashiki animék betiltását, mert a tárgyalóteremben levetített részek alapján megállapították, hogy azok túl brutálisak.

Hirdetés

December közepén öt perben összesen 49 orosz, animét terjesztő oldal ellen indult támadás, de most csak kettőnek tiltották meg a Death Note és az Inuyashiki, egynek pedig a Tokyo Ghoul forgalmazását; ugyanakkor a cenzorok bármikor elrendelhetik a ban kiterjesztését. Ugyancsak esélyes további sorozatok, köztük a Naruto és az Elfen Lied betiltása, de ezek kapcsán még nem született döntés.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)