Hirdetés

Összeomlott a GoldenEye-ban is látható ikonikus teleszkóprendszer

|

A Pierce Brosnan első James Bond filmjében feltűnő gigászi épületet bontásra ítélték, de a szerkezet előbb megadta magát.

Hirdetés

Aki emlékszik a Pierce Brosnan és Sean Bean nevével fémjelzett Aranyszemre, esetleg játszott az N64 ikonikus GoldenEye 007 játékával, az valószínűleg pontosan emlékszik arra az épületkomplexumra, mely egy antennából és egy alatta elterülő, hatalmas betonteknőből állt. Az épület a hírek szerint nemrégiben végleg összeomlott.

A különleges helyszín nem csak díszlet volt, ugyanis a Puerto Ricóban található Arecibo Observatory rádióteleszkópja jelent meg a felvételeken, ahol a 006-os és 007-es ügynök végső összecsapása lezajlott. Az épület még a korai '60-as években készült és elsősorban asztronómiai és atmoszférával kapcsolatos kutatásokra, valamint a földön kívüli élet utáni kutatásra hozták létre. 

Hirdetés

A különleges kinézetű épület az 1995-ös James Bond filmben és az 1997-es videojátékban is megjelent, mint egy műholdbázis irányítóközpontja. Bár a moziban látványos robbanások közepette semmisült meg - a 007-es ügynök hathatós közreműködésével -, a való életben még sokáig megtekinthető volt az épület.

A fém antennaszerkezetet tartó egyik huzal sérülése után augusztusban végül bontásra ítélték a komplexumot, mely azonban nem várta meg a bontóbrigádot és december 1-én összeomlott, belecsapódva az alatta található teknőbe.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)