Hirdetés

Öt Paul Walker film, amit mindenképp látnod kell

|

Szemtelenül fiatalon érte a halál a Halálos iramban franchise sztárját, Paul Walker-t, mi pedig összeszedtünk öt filmet, amelyekkel méltóan emlékezhetünk rá.

Hirdetés

Sajnálatosan rövid pályafutása során Paul Walker több műfajban is megfordult, rengeteg színésszel dolgozhatott együtt és bár a díjak elkerülték, korrekt alakítást nyújtott minden általa játszott szerepben, ráadásul úgy segített a rászorulókon, ahogyan csak tudott.

Vin Diesel szerint egy újabb angyallal bővült a mennyország, ő így emlékezik a mindösszesen negyven évet élt társára, mi viszont öt olyan alkotással gondolunk rá, amelyeknek köszönhetően remélhetőleg még sokáig fennmarad majd a neve.

Pleasantville (1998)

A Pleasantville egy az 50-es években játszódó fekete-fehér vígjáték, ami az idillikus Parker családról szól. Viszont ez csak egy tévésorozat, méghozzá egyik főhősünk, David (Tobey Maguire) kedvence, aki rejtélyes módon a műsor részévé válik ikertestvérével együtt. Az új jövevények hatására az üres Pleasantville megtelik színekkel, végül az egész város kiszínesedik. Noha Paul Walker itt csak az egyik mellékszerepben tűnik fel, Skip Martin képében mégis emlékezeteset alakít, és az 1985-ös Út a mennyországba című sorozat után (ahol még gyermek volt) először itt mutatkozik be komolyabban is, immáron reményekkel teli fiatalemberként, ezért egyértelműen ezzel kell kezdenünk a felsorolást. 

Kéjutazás (2001)

A thriller, amit valószínűleg mindenki elcsípett már egyszer valamelyik csatornán, hiszen előszeretettel játsszák késői időpontokban. Kevesen tudják, de a forgatókönyvbe maga J.J. Abrams is besegített, talán éppen ezért kedvelik olyan sokan a Kéjutazást, még ha a sztori itt-ott kicsit kiszámítható is: Lewis (Walker) a barátnőjéért indul, de útközben felveszi a sittről frissen szabadult bátyját (Steve Zahn) is, aki út közben szórakozni kezd egy kamionsofőrrel. A fagyi pedig előbb-utóbb visszanyal. A film egyébként kapott két folytatást is, de azok meg sem közelítik az első rész szintjét és Walker sem szerepelt bennük.

Halálos hajsza (2006)

A kifejezetten független, drámai művekre specializálódott Wayne Kramer a Halálos hajsza esetében megpróbált egy kultikus akciófilmet elkészíteni (sikerrel), amelynek egyik érdekessége, hogy 328-szor hangzik el benne az a bizonyos négy betűs angol káromkodás. A sztori középpontjában tulajdonképpen egy pisztoly áll, amit nem csupán az olasz és az orosz maffia szeretne megszerezni nagyon, de a rendőrök is. De Joey Gazelle (Walker) mindennél jobban, mivel ez lehet az egyetlen ütőkártya a kezében. Pörgős, eseménydús, a feszültséget végig fenntartó mozi ez, amit nem szabad teljesen komolyan venni.

Kutyahideg (2006)

A Kongó rendezője egy újabb kalandfilmet forgatott 2006-ban, amelyben Walker ezúttal nem verdákkal, hanem kutyákkal száguldozott, méghozzá nyolc szánhúzó fajtával. Aktuális karaktere, Jerry egy tudóscsoport túravezetője az Antarktiszon, ám egy hatalmas vihar közeledtével evakuálásra kerül a bázis, viszont a kutyák ott maradnak abban a hitben, hogy pár óra múlva úgyis visszamennek értük. Mikor ez meghiúsul, Jerry nem törődik bele az ebek sorsába és maga indul el, hogy megmentse őket. Barátnővel kifejezetten ajánlott!

A Lazarus-terv (2008)

A méltánytalanul alulértékelt A Lazarus-terv bár thrillernek van beállítva, mégis folyamatosan váltogatja a műfajokat és igencsak érdekes kérdéseket feszeget: Ben feltételes szabadlábon is csatlakozik egy balhéhoz, ami rosszul sül el, ezért halálra ítélik, ám a méreginjekció beadása után a férfi visszanyeri az eszméletét. Vajon egy újabb esélyt kapott az életre? Vagy egy nagyobb terv részese lett? John Gleen, a Sasszem írója igyekszik ismét az orrunknál fogva vezeti minket, amit érdemes neki hagynunk.

+ Halálos Iramban: Ötödik sebesség (2011)

Szinte a komplett Halálos iram szériát felsorolhatnánk ide, hiszen Paul Walker ettől a franchise-tól vált igazán ismertté és közkedveltté, de a listában mégis a 2011-es ötödik rész kapott helyet, amely a humor jelenléte, az epikus harcok, a frankón megkomponált és kaszkadőröket megcsúfoló autós jelenetek, valamint a soundtrack lista miatt megérdemli a kiemelést, még ha nyoma sincs annak a tuningőrületnek, amit olyannyira kedveltünk az első filmekben. Egy biztos: a Halálos iram már nem lesz ugyanaz nélküle.

Nektek melyik a kedvenc filmetek Paul Walkertől?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)