Hirdetés

Patty Jenkins filmje, a Star Wars: Rogue Squadron egy teljesen új történet lesz

|

Nem a korábbi videojátékokat vagy regényeket fogják adaptálni a Star Wars: Rogue Squadron filmben.

Hirdetés

Az amerikai IGN-nek adott interjújában Patty Jenkins elmondta, hogy az általa rendezendő Star Wars: Rogue Squadron ugyan inspirálódni fog a korábbi filmekből és regényekből, de nem egy szimpla adaptáció lesz, egy teljesen új sztorit akarnak vászonra vinni. Maradjunk annyiban, hogy van miből merítkezni. 

Az első Star Wars: Rogue Squadron videojáték 1998-ban jelent meg PC-re és Nintendo 64-re. A játék története átívelt a klasszikus trilógián, végül pedig az azt követő "Dark Empire" korszakban csúcsosodott ki, hat évvel A Jedi visszatér után. Később két folytatást (Rogue Squadron II: Rogue Leader, Rogue Squadron III: Rebel Strike) és egy spin-off játékot is kapott (Episode I: Battle for Naboo).

Hirdetés

A Star Wars könyvek olvasói is jól ismerhetik ennek az osztagnak a nevét, Star Wars: X-wing regénysorozat ugyanis kifejezetten velük foglalkozott - később fontos szerephez jutott a szériában a Wraith Squadron is. A sorozat első hét regénye az Új Köztársaság kezdeti időszakát dolgozza fel, később viszont már többéves ugrások következtek. 1996 és 1999 között összesen kilenc regényt kapott a sorozat, mígnem egy elég nagy hiátus után, 2012-ben jelent meg a tizedik kötet, melyben immár három évtizedet ugrottak előre az időben az előző részhez képest.

Patty Jenkins számára egyébként nem ismeretlen a vadászpilóták világa, ugyanis édesapja is pilótaként szolgált. Az alábbi kedvcsináló videóban Jenkins azt is elmondta, hogy mióta elveszítette apját, kereste a lehetőséget, hogy ő rendezhesse meg a világ legjobb vadászpilótás filmjét, de eddig nem talált rá a megfelelő lehetőségre. Egészen mostanáig. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)