Hirdetés

Paul Walker lánya beperelte a Porsche-t a színész halála miatt

|

Azzal az állítólag bizonyítékokkal alátámasztott indokkal perel, hogyha megfelelően működött volna minden a kocsin, akkor édesapja, Paul Walker még mindig életben lenne.

Hirdetés

2013. december elsején írtunk róla, hogy a Halálos iramban-franchise mindössze negyven éves sztárja, Paul Walker és barátja, Roger Rodas egy jótékonysági rendezvényről hazafelé tartva balesetet szenvedtek és mindketten életüket vesztették a szerencsétlenségben. A színészt azóta már a Halálos iramban 7-ben is elbúcsúztatták (a lenti videó végén láthatjátok, de vigyázat, spoileres!), ugyanakkor nem mindenki nyugodott bele a történésekbe. 

Walker 16 éves lánya, Meadow Rain ugyanis gyámjának, Bradon Birtellnek a segítségével pert indított a Volkswagen tulajdonú autógyár, a Porsche ellen. Az első baleseti vizsgálat szerint az okozta a balesetet, hogy a jármű Rodas vezetésével túl gyorsan ment, ám az a kereset, amit Meadow nyújtott be a Los Angeles-i Fellebbviteli Bíróságnak viszont azt állítja, hogy az autó volt a hibás, mivel meghibásodott egy "elektronikus menetstabilizáló rendszer" és a biztonsági öv is, amely a becsapódáskor eltörte a színész bordáit és medencéjét, majd csapdába zárta, így Paul képtelen volt bármit is tenni, mielőtt a kocsi kigyulladt és felrobbant volna.

A per megemlíti azt is, hogy az említett Porsche 71 mérföld per órával közlekedett a baleset idején és nem 100-zal, ahogyan azt korábban állították a vizsgálatok. Meadowék tehát meg vannak róla győződve, hogy Paul Walker még mindig élne, ha a Porsche Carerra GT megfelelően felszerelt lett volna, beleértve a gyenge alkatrészeket és üzemanyag-vezetékeket, valamint a meghibásodott biztonsági övet. 

Rodas özvegye, Kristine M. egyébiránt 2014. májusában indított már egy pert hasonló tárggyal a Porsche ellen, ám az autógyár akkor azzal védekezett, hogy mindkettejük halálát a férfi vezetése okozta (noha mindketten profi sofőrök voltak korábban). Amint befejeződik a pereskedés, jelentkezünk az eredménnyel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)