Hirdetés

Pénznyereménnyel, de főbelövés nélkül indul a valódi Squid Game

|

Keveset kockáztat, aki részt vesz a Netflix sikersorozata által ihletett játékokban, de cserébe nem is markol olyan sokat.

Hirdetés

Pár évtized alatt sikerült csúcsra járatni a dél-Koreai kultúra exportját (vagy importját, ha a mi szemszögünkből nézzük), hiszen világszerte rengeteg tini rajong a K-Popban utazó bandákért, az ország filmgyártása olyan mesterműveket adott a világnak, mint az Oldboy és az Oscar-díjas Élősködők (csak hogy a legismertebb példákat említsük).

Igazából nem meglepő, hogy a Netflix komoly összegeket öl a tartalomkínálatát erősítő dél-koreai projektekbe, s bár a történelmi kosztümös drámát a zombis horrorral elegyítő Kingdom (A királyság titkai) még nem döntögetett nézettségi rekordokat, az utána következett Squid Game (Nyerd meg az életed) már igen. Eszméletlen módon rácsavarodott a nép a sorozatra, amelyben az elszegényedés veszélyével szembenézni kénytelen polgárok vetélkednek sok-sok pénzért. A baj csupán az, hogy aki az adott játékban kiesik, arra a biztos halál vár.

Hirdetés

A piacvezető streamszolgáltató történetének legnézettebb műsorával kapcsolatban két kérdés foglalkoztatja a rajongókat túl azon, hogy mikor kap már magyar szinkront: az első magától értetődően az, hogy lesz-e belőle valaha franchise, azaz érkezik-e folytatás, előzmény, animációs spin-off, vagy bármi, ami képes enyhíteni a hasonló témájú sorozatokat és filmeket kereső nézők kínzó étvágyát.

A másik pedig szintén kézenfekvő, elvégre nagyot kaszálhat, akik a saját bőrünkön megtapasztalható Squide Game élményt tud kínálni az érdeklődőknek. Egy ismert youtuber már jelezte szándékát, de nem ő az egyedüli, ugyanis az Egyesült Királyságban már javában folynak az első vetélkedő előkészületei, amely egy hónap múlva, november 27-én veszi kezdetét. Külföldiek egyelőre nem jelentkezhetnek, de aki így tesz, annak ki kel perkálnia 45 fontot (kb. 19 500 forintot) a részvételért. Persze, ha nyer, akkor 500-at (kb. 216 000 forintot) vihet haza.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Max Fox, az eseményt szervező Universal Ents kreatív igazgatója leszögezte, hogy ugyan hivatásos színészeket felvonultató, biztonságos körülmények között megtapasztalható élményeket hoznak létre, a sorozat erőszakos mivoltára való tekintettel el akarják kerülni, hogy mentálisan instabil személyek is csatlakozhassanak a játékokhoz. Éppen ezért mindenkinek kötelező kitöltenie egy egészségügyi nyilatkozatot, amellyel igazolja fizikai és szellemi alkalmasságát, továbbá biztonsági személyzet is lesz, akik betartatják a játékosokkal a szabályokat.

A jelentkezők közül első körben legfeljebb 40 főt választanak ki, akikre öt fordulónyi kihívás vár majd, amelyeket a sorozat inspirált, de a szervezők meglepetésekkel is készülnek. Minden résztvevő kap egy-egy uniformist, hogy ne a saját öltözéke koszolódjon össze vagy tocsogjon a víztől, és persze arról is gondoskodnak, hogy ne maradjon üres a gyomruk.

Egyelőre nem ismert a helyszín, mindössze annyit tudunk, hogy egy meg nem határozott északnyugat angliai találkozási ponton lovas fogat veszi fel a rostán átjutott jelentkezőket. Milyen rejtélyes, ugye?

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)