Hirdetés

Pert indít Alec Baldwin ellen a Rust stábjának három tagja

|

Szorongás és poszttraumás stressz gyötri őket a forgatáson történt halálos baleset óta.

Hirdetés

Mint az közismert, 2021 októberében halálos baleset történt a Rust című westernfilm forgatásán, amikor Alec Baldwin kezében elsült egy kellékpisztoly. A fegyverben nem lett volna szabad éles lőszernek lennie, azonban mégis volt, ennek eredményeként pedig Halyna Hatchins vezető operatőr belehalt a sérülésébe, Joel Souza rendezőt pedig kórházba kellett szállítani.

Alec Baldwin ártatlannak vallotta magát az esettel kapcsolatban, miután 18 hónap börtönt kértek rá a vád képviselői. A színész azonban már ez előtt peren kívül megegyezett Hutchins családjával, és az is kiderült, hogy a Rust forgatása sem áll le.

Hirdetés

Most azonban újabb bírósági ügy van kilátásban - írja a Variety. A filmes szaklap értesülései szerint ugyanis a stáb három tagja újabb pert indított Baldwin, illetve a film producerei ellen. A vád szerint a három stábtagot a baleset óta súlyos szorongás és poszttraumás stressz gyötri.

A felperesek mindhárman jelen voltak abban az új-mexikói templomban, ahol a tragikus eset történt. A pert Reese Price vezető operatőr, Ross Addiego segédoperatőr és Doran Curtin öltöztető indították. A vádirat szerint a három stábtag sérüléseket is szenvedett, amelyek a pisztoly elsütésének süketítő hangja miatt keletkeztek. Curtin pedig az eset után összeesett a sokktól.

A vád szerint a film producerei spórolási szándékkal nem tartottak be bizonyos szabályokat, illetve olyan embereket szerződtettek a filmhez, akikkel kapcsolatban korábban felmerült a biztonsági előírások megsértése - köztük David Hallst a rendező munkatársát. A vádirat szintén a producereket hibáztatja, akik tapasztalatlansága ellenére megbízhatták Hannah Gutierrez Reed fegyvermestert - mivel gyorsan és olcsón akarták lezavarni a produkciót.

A felperesek Baldwint azzal vádolják, hogy nem figyelt a fegyverrel kapcsolatos kiképzés során, nem ellenőrizte, hogy a fegyverben valóban vaktöltény van-e, illetve, amiért ennek ellenére elsütötte a pisztolyt.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Baldwin jogi képviselői nem kommentálták a perről szóló értesülést. Halls egyébként korábban elfogadta az ellene felhozott vádakat, míg Gutierrez Reed, Baldwinhez hasonlóan gondatlanságból elkövetett emberölés miatt áll bíróság elé, ahol maximum 18 hónap börtönt kaphat.

A produkcióval szemben korábban más stábtagok is indítottak pereket, összesen négyet. Baldwin ügyvédei egy esetben ellenkeresetet nyújtottak be, amelyben úgy fogalmaztak, hogy a baleset miatt a stáb négy másik tagját terheli a felelősség, nem a színészt.

Az elhunyt operatőr özvegye, Matthew Hutchins egyébként a peren kívüli megegyezést követően engedélyezte, hogy folytatódjon a Rust forgatása, amelyhez a férfi executive producerként csatlakozott.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)