Hirdetés

Pert nyert egy kalózkodással vádolt férfi egy hollywoodi stúdióval szemben

|

A kalózkodás nem frankó dolog, de az sem vall nemesebb jellemre, ha egy filmstúdió megpróbál a jelenségre épített tömeges pereskedéssel pénzt keresni. Most éppen buktak ezen.

Hirdetés

A torrent-oldalak virágzása olyan népbetegség, aminek számtalan oka van, és kezelése sem egyszerű. Noha láttunk már rá példát, hogy egy-egy kalózkodó pórul járt, sőt az olyan nagy oldalak sincsenek biztonságban, mint a The Pirate Bay, a stúdiók általában ritkán szállnak bele az átlag torrentezőkbe. Nem így történt a Criminal Productions esetében, akik gyors kereseti forrást láttak néhány emberben, azonban ebben az esetben rossz lóra tettek.

Hirdetés

A Criminal című film mögött álló stúdió 32 embert perelt be, amiért azok állításuk szerint letöltötték, majd továbbterjesztették filmjüket. Taktikájuk az volt, hogy az érintettek ellen egy idézést szereztek, az így megkapott adatokkal pedig egy peren kívüli megállapodást ajánlottak nekik, mely jóval kedvezőbb volt, mint egy hosszú pereskedéssel kecsegtető ügy.

Darren Brinkley 2017-ben kapott egy ilyen idézést Utah-i Szövetségi Bíróságra; a többi alperessel ellentétben ő azonban nem ment bele a megegyezésbe, és tagadta, hogy üzérkedett volna a Criminallal. A stúdió egy ideig még próbálkozott, azonban amikor látták, hogy a férfi nem megy bele a megegyezésbe, inkább ejtették a keresetet. 

A történet itt azonban nem ér véget, ugyanis a Brinkley kártérítést követelt kellemetlenségeiért és a perköltségei fedezésére; 63 ezer dollárra perelte a stúdiót. Noha a bíróság nem ítélte meg számára ezt a kifejezetten magas összeget, a Criminal Productionsnek be kellett szállni Brinkley ügyvédi költségeibe 4420 dollárral, és legalább ennyivel sikerült kárpótolni a nem túl nemes eljárás áldozatát. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)