Hirdetés

Peter Dinklage szerint rendben volt a Trónok harca lezárása

|

A színész azt gondolja, aki még ennyi idő után is dühös a Trónok harca finélája miatt, annak ideje továbblépnie.

Hirdetés

Az HBO-nál 2022 egyik legnagyobb durranásának szánják a Trónok harca előzménysorozatát, a Sárkányok házát, ami biztosan többeket emlékeztet arra, hogy nem igazán voltak elégedettek a fő széria lezárásával.

Van viszont, aki szerint annyira nem érdemes túl erősen kötődni a valóságtól teljesen elrugaszkodott narratívához, Peter Dinklage annak ellenére vallja ezt, hogy ő maga is szerves része volt Westeros életre keltésének.

Hirdetés

A színész nemrég a New York Times-nak nyilatkozott, elsősorban a színpadi musicalből filmmé avanzsált Cyranóban kapott szerepéről, de természetesen a riporter szóba hozta azt is, hogyan élte meg Tyrion Lannister megformálását. Dinklage többek között elmondta, hogy furcsa volt számára, mikor véget értek a sorozat munkálatai, hiszen egy évtizeden át minden évének felét a forgatás fő helyszínéül szolgáló Írországban töltötte.

Ám a kötelékek elszakadása egyben nagyfokú szabadságot is hozott számára, így új lehetőségek és kihívások után is nézhetett. Kiemelte viszont, hogy a tévésorozatért azért is volt nagyon hálás, mert annak hosszabb formátuma lehetőséget adott rá, hogy egy hosszú, fejlődést bemutató ívvel rendelkező karaktert játsszon el.

Amikor pedig a Trónok harca lezárásáról kérdezték, Dinklage nem értett egyet a könyvek írójával, aki még két évadot kért az HBO-tól, hogy jobban kifejthessék a lezárást.

"Jókor zártuk le. Nem kellett se több, se kevesebb. Nem akartunk tovább maradni, mint ameddig szívesen láttak, bár nem tudom, hogy valaha meguntak-e volna. De azt gondolom, azért is váltott ki nemtetszést a lezárás, mert mérgesek voltak ránk a nézők, hogy szakítunk velük"

- kezdte a színész.

Elgondolása szerint a negatív reakció másik összetevője az volt, hogy sokan boldog lezárást reméltek, ezért elkeserítette őket Daenerys gonosszá válása. De Tyrion megformálója szerint ezzel felrúgták volna a sorozat alapvető elveit.

"Azt akarták, hogy a csinos fehér emberek ellovagoljanak együtt a naplementébe. Egyébként meg fikcióról van szó. Sárkányok vannak benne. Lépjetek tovább! [Nevet.] De, viccen kívül, a sorozat felrúgja az elvárásaidat, és ezért imádom. Igen, Trónok harcának hívták, és ezért, mikor az utcán odajöttek hozzám az emberek, mindig azt kérdezték, »Ki lesz a trónon?« Nem tudom, miért erre koncentráltak, mert ennél sokkal többről szólt a sorozat.

Az egyik kedvenc pillanatom az volt, mikor a sárkány elégeti a trónt, mert ez megöli ezt az egész találgatást, ami tiszteletlen, de egyben brilliáns húzás is az alkotóktól: »Hagyjuk a trónt, nem erről szól az egész!« Állandóan ezt csinálták, hogy egy dologra számítottál, de ők az ellenkezőjét csinálták. Mindenkinek a fejében volt egy történet, miközben nézték a sorozatot, de senkié sem volt olyan jó, mint amit a sorozat megvalósított, úgy gondolom."

- fejtette ki a gondolatait Dinklage.

A Golden Globe-díjas színésznek abban valószínűleg igaza van, hogy néhány rajongó mindenképpen keserű szájízzel távozott volna a sorozattól, akárhogyan is zárul. Azt viszont nem teljesen veszi figyelembe, hogy a lezárás kapcsán sokak számára a fordulatok hirtelensége tette őket erőltetetté és némileg súlytalanná. De talán a többi, az univerzumban játszódó sorozat feledteti velünk a csalódást.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)