Hirdetés

Petícióban követelik a kirúgott Star Wars-színésznő, Gina Carano visszavételét a Disney-től a rajongók

|

Több tízezren követelik azt, hogy a stúdió vegye vissza Gina Caranót.

Hirdetés

A napokban egy botránytól volt hangos a messzi messzi galaxis, ugyanis a Lucasfilm azonnal hatállyal megvált Gina Caranótól, aki Cara Dune-t alakította a Star Wars: The Mandalorian eddigi két évadában, és akinek valószínűleg fontos szerepet szántak a készülő Rangers of the New Republic tévésorozatban is. Carano hosszú ideje kellemetlen volt már a Disney és a Lucasfilm számára, mivel megállás nélkül szélsőséges bejegyzésekkel árasztotta el közösségi oldalait, többek között tényként kezelte azt, hogy a demokraták elcsalták a választásokat, és Donald Trump nyert valójában, gúnyt űzött a maszkviselésből, tagadta a koronavírusjárvány létezését, előszeretettel osztott meg konteókat, összeesküvéselméleteket, vagy épp a transzneműeken viccelődött. 

Legutóbbi bejegyzése jelentette az utolsó cseppet a pohárban, ebben bírálói szerint a republikánusokat a holokauszt zsidóságával, az amerikai kormány pedig a náci Németországgal most össze. Gyakorlatilag feltette a kérdést, hogy mi a különbség aközött, hogy valakit ma politikai nézetei miatt gyűlölnek, és a zsidók üldöztetése között.

Hirdetés

Carano azóta már reagált kirúgására, és azt is elhintette, hogy új filmet készít, amit az erősen jobboldali The Daily Wire magazin finanszíroz majd. A színésznőt a jelek szerint nem különösebben hatotta meg az, hogy dobbantania kellett a Star Wars világából - vagy legalábbis nem adja jelét ennek. Rajongói viszont messze nem ennyire nyugodtak.

Petíció indult ugyanis ezért, hogy a Disney és a Lucasfilm vegye őt vissza, és továbbra is ő alakítja Cara Dune-t. Carano botránya kapcsán így fogalmazott a petíció szerzője:

"Nem fogom megmondani, hogy jók vagy rosszak-e a nézetei, de túl gyakran rúgnak ki hírességeket politikai nézeteik miatt, most pedig Hollywood ledöfött egy újabb konzervatívot. Kissé extrém volt, amit mondott, és azt is értem, miért sertett meg ezzel embereket, de a tweetjei nem azért születtek, hogy erőszakot, diszkriminációt vagy gyűlöletet váltsanak ki valamilyen csoport iránt. "

Bírálói szerint mondjuk nem is azzal volt gond, hogy Carano gyűlöletre vagy erőszakra buzdított, esetleg diszkriminált valamilyen csoportot, hanem egészen konkrétan az verte ki a biztosítékot egyeseknél, hogy egyenlőségjelet vont az amerikai politikai helyzet és a holokauszt között. Az érdemi vita tárgyát tehát a fenti sorokkal ellentétben inkább az képezhetné, hogy ez a párhuzam tényleg jelent volt-e az ominózus bejegyzésben. 

A Change.org-on elindított petíciót már több mint 35 ezren aláírták, de ez persze nem jelent semmit, általában az efféle próbálkozások nem igazán szokták meghatni a stúdiókat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)