Hirdetés

Petíciót indítottak, hogy a Széttörve kerüljön le a Netflix kínálatából

|

Sokak szerint M. Night Shayamalan filmje nagyon pontatlanul mutatja be a disszociatív személyiségzavarral küzdőket, emiatt nem kéne nagy nyilvánosságot kapnia.

Hirdetés

Mozgalom indult azért, hogy a Netflix távolítsa el a 2016-os Széttörve című filmet felhozatalából; a James McAvoy főszereplésével készült moziban egy olyan disszociatív személyiségzavarral küzdő embert láthatunk, akinek bizonyos személyiség-töredékei rendkívül erőszakos dolgokra képesek - sokak szerint ez szörnyetegkén tünteti fel az ilyen betegséggel küzdőket.

Hirdetés

A tiltakozók szerint a Széttörve komoly károkat okozhat a személyiségzavarokkal küzdő embereknek, mivel démonizálja őket. Emiatt azt szeretnék, hogy a Netflix világszerte távolítsa el kínálatából a filmet; fontos hozzátenni, hogy az Egyesült Államokban jelenleg sincs a szolgáltató műsorán. A Széttörve, valamint folytatása, az Üveg megjelenésekor is tiltakoztak szakértők, és hangsúlyozták, hogy a filmben bemutatottak nagyon messze állnak attól, ahogy a disszociatív személyiségzavar működik. 

A kezdeményezés most még akár sikeres lehet, hiszen az utóbbi időben a közösségi médiában látott mozgalmaknak sokkal nagyobb hátszele van, és a legnagyobb stúdiók is hajlamosak beadni a derekukat egy-egy nagyobb nyilvánosságot kapó petíció előtt. Pusztán személyes véleményem szerint egyébként sokkal célravezetőbb lenne, ha az emberekben tudatosulna, hogy amit a filmekben és sorozatokban látnak az fikció, ahelyett, hogy filmművészetileg egyébként értékes alkotások ellen indulnának meg tiltakozó kampányok.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)