Hirdetés

A PlayStationről nosztalgiáztunk a PlayIT-en a Harry Potter-filmek szereplőjével

|

A budapesti PlayIT-en a Trónok harca Éjkirálya mellett alkalmunk nyílt beszélgetni néhány percet a Harry Potter-széria Seamus Finniganjével is, aki elárulta, a sikerfilmek forgatása alatt is bőven jutott idejük játékra.

Hirdetés

A tavalyi PlayIT Show-hoz hasonlóan idén is lehetősége volt találkozni egy-egy neves franchise szereplőivel azoknak, akik kilátogattak a Hungexpóra és ezúttal is kaptunk néhány percet, hogy két rövid interjút készítsünk a PlayIT vendégeivel. Elsőként Vladimir Furdik válaszolt néhány kérdésünkre, aki olyan filmek után, mint a 007 - Skyfall, a Perzsia hercege: Az idő homokja, vagy a Thor: Sötét világ, most a Trónok harcában alakítja a hátborzongató Éjkirályt, majd azon kevés szereplők egyikével beszélgettünk, aki mind a nyolc Harry Potter-filmben szerepelt, a gyakran bénázó ír srácot, Seamus Finnigant alakító Devon Murray ült le velünk dumálni.

Hirdetés

Mi lesz a Trónok harca utolsó évadában?

Mikor Vladimir Furdiktól arról érdeklődtünk, mi is a specialitása kaszkadőrként, megtudtuk, hogy sikerének kulcsa pont az, hogy nem szakosodott egy területre, hanem sokoldalú szakemberként ismerték meg munkaadói: "Talán ezért is választottak ki szerepekre, mert tudok lovagolni, meg tudom csinálni a harci jeleneteket, egy nagy esésre is képes vagyok, tudok küzdeni karddal, egy bottal, késsel is, ha pedig szükség van valamire a kamera előtt, egy kis színészi alakításra, azt is meg tudom oldani, szóval talán ez az a kis plusz előny, amire szert tettem a szakmában. Ha valaki ezt mind meg tudja csinálni, sok munkája lesz. Főleg ugye, hogy 183 cm magas vagyok, szóval akár sokuk dublőreként is be tudok ugrani" - mesélte.

Természetesen nem állhattuk meg, hogy ne kérdezzünk rá a Trónok harca záróévadában betöltött szerepére, aminek kapcsán spoilerek nem hangzottak el, de annyit megtudtunk, hogy Furdik is kivette a részét a széria legnagyobb csatajelenetéből, amit a zárószezonban láthatunk majd.

"Annyit mondhatok, mint Dan, Dave és a többiek az interneten. Hatalmas csata lesz, azt hiszem a harmadik részben és nagyon várom, hogy már láthassam."

Az HBO sorozatában több különböző szerepben feltűnő kaszkadőr része volt a Trónok harca kaszkadőrcsapatnak és három hónapig forgatták ezeket a jeleneteket Belfastban éjszakánként. "Januárban, februárban és márciusban is dolgoztunk, eközben nagyon hideg volt, aztán pedig még egy hónapig forgattunk csak a stúdióban, szóval nagyon várom már, hogy láthassam. Ráadásul nem is csak a csatáról van szó, sok történet is került a csatába, úgyhogy tényleg nagyon várom a végeredményt."

Harry Potter és a PlayStation

Daenerys sárkányai helyett más legendás állatok kerültek szóba, mikor Devon Murray-vel beszélgettünk, többek között megtudtuk azt is, hogy az ír színésznek jobban esett Eddie Redmayne alakítását nézni, mint saját korábbi munkáját griffendéles diákként: "Eleinte nagyon nem akartam szeretni őket. Olyan irigy voltam, hogy új Harry Potter-típusú filmeket csinálnak, az eredeti szereplők nélkül. Szóval mikor a premierre mentünk az ex-barátnőmmel, azt gondoltam:

Nem, nem fog tetszeni, ezek lesznek a legrosszabb filmek valaha!"

A véleménye viszont hamar megváltozott az első percek után: "Most már jobban is szeretem a Legendás állatok filmeket, mint a Harry Pottereket, valószínűleg, mert jobban tudom őket élvezni, mivel nem vagyok bennük és nincs meg az a kínos élmény, hogy meglátom magam és elképedek, hogy

Atyaég, tényleg így néztem ki?!

A történet is fantasztikus, imádom az amerikai varázsvilágot. Az új részt még nem láttam, de miután ma hazarepülök, hétfőn megyek is megnézni!" - nyilatkozta lelkesen az varázsvilágban játszódó új filmekről Murray.

Viszont mivel az IMDB-oldala néhány szóval megemlítette, hogy a mostanában lovakkal is rengeteget foglalkozó Murray is gamer volt, muszáj volt megkérdeznünk, játszik-e még. Mint kiderült, ma már inkább csak mobiljátékokra jut ideje, de korábban ő is nagy rajongója volt a pokémonoknak és a virtuális gördeszkázásnak: "Mindig, mikor egy filmen dolgoztunk, beleértve a Harry Pottert is, mindig volt időnk játszani.

Sosem fogom elfelejteni, akkoriban az egyik legmenőbb játék a Tony Hawk's Pro Skater volt és mindannyian a függői voltunk.

Mindannyian összegyűltünk egy játékos szobában és a kanapén ültünk és játszottunk órákig. Nagyjából délután ötig tanulnunk kellett. Minden nap legalább három, maximum öt órán keresztül kellett leckéket vennünk, de mikor végeztünk, leültünk a PlayStation 1, vagy 2, az igazán régi PlayStationök elé" - emlékezett vissza Murray.

Természetesen a PlayIT mindkét különleges vendégével érintettünk további témákat is, ezekről a Puliwoodon olvashattok a teljes interjút tartalmazó átiratunkban.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)