Hirdetés

Pókember 60 éve mutatkozott be, nosztalgikus videón láthatjuk az eddigi jelmezeit

|

A kerek évforduló alkalmából a Marvel múltidézést tartott Twitteren.

Hirdetés

A Stan Lee és Steve Ditko által megalkotott legendás karakter az Amazing Fantasy 15. számában, 1962 augusztusában mutatkozott be (legalábbis ez szerepel a borítón, valójában már június 5-én az újságosoknál volt - ebben az időben még azt a hónapot tüntették fel a képregényeken, mikor a megmaradt példányokat visszaszedték az újságosoktól), azóta pedig a világ talán legnépszerűbb karakterévé nőtte ki magát, aki legutóbb - Tom Holland, Andrew Garfield és Tobey Maguire megformálásában - a járványhelyzet ellenére is kasszát tudott robbantani a mozikban.

A Marvel Comics ikonikus gonoszokkal rendelkező ékköve az eltelt hatvan év során számos ikonikus korszakon ment át olyan illusztris alkotók közreműködésével, mint Steve Ditko, John Romita, Mark Bagley és Todd McFarlane. 

Hirdetés

Az ünneplést a hivatalos Pókember Twitter és a Marvel Entertainment YouTube-csatorna kezdte meg azzal, hogy egy videóban felidézi a hálószövő elmúlt hat évtizedének legjellegzetesebb jelmezeit, méghozzá többnyire a képregények borítóit segítségül hívva. Felbukkan például az a Vaspók is, amit Peter a képregényes Polgárháború történetszál alatt viselt, és ami Holland filmbéli páncélját is ihlette.

A Marvel Consumer Products vezető alelnöke, Paul Gitter a Marvel.com-on mondott pár szót a kerek születésnapról és a Beyond Amazing névre keresztelt globális kampányról, amelynek keretében tisztelegnek a barátságos és közkedvelt Pókember előtt: 

"Nagyon kevés karakter érintette meg úgy a rajongók életét világszerte, mint Pókember az elmúlt 60 évben. Nagyon örülünk, hogy a legjobb márkákkal dolgozhatunk együtt az egyedi Pókember-kínálatban, amely tovább bővíti a Marvel vezető szerepét az életmód területén."

A rajongók mostantól decemberig ünnepelhetik a hálószövőt egy vadonatúj termékkínálattal (benne ruhákkal, játékokkal, gyűjthető cuccokkal és háztartási cikkekkel), valamint többek között különleges képregényborító-változatokkal, promóciókkal és eseményekkel. 

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)