Hirdetés

A Marvel már nagyjából tíz éve tervezte May néni nagy pillanatát

|

May Parker élete a Pókember képregények egy bizonyos pontján hatalmas fordulatot vett, a Marvel fejesei pedig ezt mindenképpen filmvásznon is viszont akarták látni.

Hirdetés

A most következő sorok a Pókember: Hazatérés utolsó jelenetéhez kapcsolódnak, így ha esetleg még nem láttátok a filmet és féltek a spoilerektől, akkor ezen a ponton hagyjatok is fel szépen az olvasással.

Hirdetés

Remekül teljesített a pénztáraknál és a rajongók is nagyon szerették a Pókember: Hazatérést, ami világszinten már több mint 880 millió dollárt termelt, ezzel az év negyedik legjövedelmezőbb filmje lett. A Hazatérés utolsó képsoraiban ugyebár lelepleződik Pókember nagy titka, May néni (Marisa Tomei) meglátja Petert a híres piros-kék jelmezben. Képregényes fronton a J. Michael Straczynski által írt történetek idején esett meg ugyanez a szituáció, egészen pontosan 2002-ben (Amazing Spider-Man 37. és 38. szám). Később a 2008-ban külön kötetként is kiadott One More Day című Pókember kiadványban Kevin Feige, a Marvel filmes univerzum (MCU) atyaúristene is írt pár sort, itt válik izgalmassá a dolog. A kötetben szereplő Feige idézet szerint az MCU főnöke imádta J. Michael Straczynski pókemberes történetfolyamát, kedvenc pillanata pedig az volt, mikor May felfedezte Peter titkát. Kevin Feige itt kitért arra is, hogy személyes küldetésének tekinti ennek a jelenetnek a filmre vitelét.

Mindez azért is különösen érdekes, mert 2008-ban még csak az első Vasember film és A hihetetlen Hulk képezte az MCU részét, a Pókember filmekről pedig még bőven a Sony gondoskodott, a Pókember 3 csak egy évvel korábban, 2007-ben került a mozikba. Feige tehát már ekkor, közel 10 évvel ezelőtt eltervezte, mi az, amit mindenképpen bele szeretne illeszteni egy marveles Pókember filmbe. 

Szerintetek jó döntés volt, hogy legújabb Pókemberünk legelső önálló kalandja végén már lelepleződött nagynénje előtt?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)