Hirdetés

Pókember: Idegenben - nyugi, nincs benne utalás a Bosszúállók 5-re, csak páran keverik a Marvel képregényeit

|

Hiába olvasni egy csomó helyen, hogy kiszúrtak a legutóbbi Pókembert filmben egy utalást a Bosszúállók ötödik részére, erről igazából szó sincs. El is magyarázzuk, hogy miért.

Hirdetés

A napokban több oldal is felkapta azt a hírt, miszerint valaki a Pókember: Idegenben egyik jelenetében kiszúrt egy egyértelmű utalást a Bosszúállók 5-re, ami a Secret Wars képregényeken fog alapulni. A szemfüles rajongók ugyanis azt vették észre, hogy mikor a Póki megtervezi a film végén is látható fekete-vörös ruhát, a holografikus kijelző több klasszikus, képregényekből is ismert jelmezt bemutat (ott van például a Superior Spider-Man ruci, vagy épp a képregényes vörös-arany Vaspók öltözet), és ott van közöttük a Secret Wars ruha is. Ez azért lehet fontos, mert a Russo tesók korábban már elmondták, egy Secret Wars film elkészítésére szívesen visszatérnének. 

Hirdetés

Ahogy az lenni szokott, az internet felrobbant és sokan egyből egy olyan Bosszúállók 5-öt vizionáltak, aminek az 1984-es Secret Wars (magyar Titkos háború) képregények lennének az alapjai - ezeket a '90-es években a Semic adta ki itthon, párhuzamosan futott a sztori a Pókember, X-Men és Marvel Extra füzetekben. A gond csak az, hogy míg Russóék tényleg ezt a legendás képregényt szeretnék egyszer vászonra vinni (amelyben a Föld legnagyobb hősei és gonoszai egy Csatavilág nevű helyre kerülnek, és ott kell megküzdeniük egymással), a szóban forgó pókemberes jelenetben Peter Parker egy egészen más ruhát lát a kijelzőn. Az alábbi kép jobb szélét figyeljétek. 

Dióhéjban a lényeg annyi, hogy ha az 1984-es Titkos háború pókruhájáról lenne szól, akkor a fekete szimbiótát látnánk, Póki ugyanis akkor és ott szerezte meg ezt a különleges lényt, aki egy ideig helyettesítette vörös-kék ruciját. A képen viszont egy másik történetből származó másik ruha látható. Ez a 2004-es Secret War (magyarul szintén Titkos háború), aminek a világon semmi köze nincs a 20 évvel korábbi eseményekhez. Ebben a képregényes minisorozatban pár hős, például Pókember is titkos akcióra indul Fátum Doktor hazájába, Latvériába Nick Fury megbízásából. Nem túl törvényes bevetésről van szó, ezért a hősök alternatív ruhákba bújnak (nem mintha valójában ettől kevésbé lennének felismerhetőek), és Pókember pont a képen is látható, vörössel és kékkel szegélyezett fekete öltözékben parádézik. 

Ha bármire is utaltak tehát a készítők, akkor az a 2004-es Secret War volt, ami kapcsán még egyszer sem merült fel a megfilmesítés. Valószínűleg simán csak arról van szó, hogy egyedi pókruhákat válogattak ki, ezért van ott például a Superior Spider-Man gúnya is. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)