Hirdetés

Bepörögtél a Pókember: Hazatéréstől? Itt van néhány képregény levezetésnek!

|

Ha a Pókember: Hazatérés felébresztette benned az évek óta hálóágyon nyugvó szuperhőst, akkor ezzel a lendülettel érdemes is lehet belevetned magad a képregények közé. Mutatjuk mit érdemes olvasni.

Hirdetés

Az utóbbi években rengeteg nagyon érdekes Pókember széria indult el, amelyek mind megérdemlik a figyelmet. Ettől függetlenül viszonylag kevesen rendelkezünk végtelen idővel és bankkártyával, így leszűkítettük a válaszható képregény tömegét 3 szériára, egy különálló történetre és a legújabb Invincible Iron Man sorozatra - ha már a Vasember is a reflektorfénybe került, akkor ő is kapjon egy helyet.

A Pókember 1962-ben bukkant fel először az Amazing Fantasy #15 füzetben, onnantól pedig számtalan saját címet kapott. 2000-ben egy újragondolt változatban, az Ultimate Spider-Man szériában ismét megismerhettük a tinédzser Peter Parkert, akire a Spider-Man: Homecoming is nagyrészt épít. A pókica egyébként a képregényes sztori szerint 2004-ben csatlakozott a Bosszúállókhoz a New Avengers füzetek első számában. Ez a sorozat azt követően indult el, hogy a magyarul is megjelent A Bosszú Angyalai: Káosz című történet után az eredeti Avengers feloszlott. 

A lenti füzetek mind a tavaly nyári Secret Wars esemény után játszódnak, ami azt jelenti, hogy a fővonalas Marvel világa (Earth-616) és az Ultimate univerzum legtöbb karaktere egy bolygóra került (legalábbis azok, akik túlélték a bulit). Így lehet az például, hogy Miles Morales (az Ultimate világ második Pókembere) egy levegőt szív az eredeti Peter Parkerrel.

Hirdetés

Spider-Man Vol 2

Indulás: 2016
Író: Brian Michael Bendis
Itt tart: #18

Ez a sorozat 2016-ban indult azzal a céllal, hogy visszahozza Peter legszebb időszakait. Amikor New Yorkban kevés volt a szuperhős, sok volt a gonosztevő, és a legnagyobb fenyegetést kedvenc hálószövőnkre a biológia házi jelentette. Persze ezeknek a füzeteknek nem Peter a főszereplője, mivel ő már komolyabb szinten mozog, és a világ minden táján játssza a megmentőt. Ez itt Miles Morales legutóbbi szériája, amibe kicsit belenyúl a Civil War II is, amit szintén érdemes lesz átfutni, ha szeretnétek megérteni a képregényes univerzum jelenlegi állapotát. Persze a sztori anélkül is érdekes, most pedig különösen, hiszen ez a Spider-Man képregényvonal magában hordozza a középiskolás Peter Parker sztorik minden fontosabb elemét. Miles minden olyan problémával megküzd, amivel most a mozivásznon Petert láthattuk szenvedni, ráadásul ez a képregény Nedet is jobban bemutatja, csak itt Ganke néven fut.

A Secret Warst követően Miles tagja lett az All-New, All-Different Avengers csapatnak, így jó barátságot ápol a Kamala Khan-féle Ms. Marvellel (akinek saját füzeteit nagyon érdemes átvenni, ha másért nem, akkor az egyedi rajzstílus miatt) és Novával is, akik fel is fognak tűnni a füzetekben.

Miles egyébként tipikus tinédzser; szülei cirkuszolnak vele a rossz jegyei miatt, gondban van a csajokkal, meg kell küzdenie a YouTube-ról jött rajongóival, és mellesleg időnként meg kell mentenie New York lakosságát. #SpiderLife

The Amazing Spider-Man Vol 4

Indulás: 2015
Író: Dan Slott
Itt tart: #30

A spektrum másik végén ott van a modern Peter Parker, aki nem hogy rég befejezte az iskolát, de saját céget is alapított Parker Industries néven. A világ minden részén vannak irodái, aminek köszönhetően a Pókembernek a Föld minden pontján lettek ellenfelei. Ez már egy "technikailag fejlettebb" megoldás. Peter rengeteg olyan kütyüt és extra cuccot használ ezekben a füzetekben, amiket a Pókember: Hazatérés-féle Stark felszereléstől láttunk, plusz van egy saját pókverdája is, amivel azért sokkal egyszerűbb közlekedni, mint a drága hálófolyadékkal. A világító szemek, a drónok, a különleges hálóvető, és minden egyéb itt van, amit a filmben láthattatok.

Ez a fővonalas Pókember képregény, így rengeteg ismerős ellenféllel találkozhattok az oldalain. Scorpion, Zodiac és Octopus is feltűnik, miközben még az új Vasemberrel is összekeveredik egy rövidebb sztorira.

Peter Parker: The Spectacular Spider-Man 

Indulás: 2017
Író: Chip Zdarsky
Itt tart: #1

A barátságos szomszédod visszatért a környékre. A Spectacular sorozat júniusban indult és egy sokkal "klasszikusabb" hangvételt hoz, mint a jelenleg futó Amazing széria. Peternek nincs saját cége, nincsenek kütyüi, és számtalan ellensége. A jelenlegi képregényes Peter Parker felhozatalból ez van a legközelebb a Hazatérés hangulatához. Hősünk hálóhintázik szomszédságról szomszédságra, untatja a haverjait az eredettörténetével, és még Ant-Mant is elviszi egy körre a Tinkerer testvéréhez, hogy az megjavítsa Scott sisakját. Aki a gyökerekhez menne vissza a témában, annak egy ez lesz a tökéletes sorozat.

Spider-Man: Master Plan

Indulás: 2017
Író: Robbie Thompson
Itt tart: One-shot

Hasonlóan a Spectacular vonalhoz, ez is egy sokkal egyszerűbb, és lazább Pókember történet, ami pont ugyanúgy kezdődik, mint Peter összes nagyobb sztorija. Hősünk elindult valahova, ahova csak nem sikerült odaérnie. A karakter rengeteg hasonló problémával küzd majd meg az új MCU filmben is, ráadásul kedvenc hálószövőnk itt is viccelődik, bunyózik, és mindenféle céges szenvedés nélkül élvezi egy fiatal szabadúszó hős életét.

Invincible Iron Man Vol 3

Indulás: 2016
Író: Brian Michael Bendis 
Itt tart: #8

Ha már a Homecomingban szerepelt a Vasember, akkor innen sem fogjuk kihagyni, a páncélos megmentőt. A Civil War II eseményei után Tony Stark önhibáján kívül kikerült a hősbizniszből, így tovább adta a Vasember címét egy hasonlóan megszállott zsenipalántának. Riri Williams egy szokatlanul okos diáklány, aki megpróbálta megépíteni saját páncélját az otthoni garázsban, az iskolai felszerelésből. Az volta a célja, hogy segítse az emberiséget, de egyedül nem ment sokra, amíg Tony Stark holografikus mása ki nem segítette. Kettejük találkozása egy durva sztorit indított be, amit ugyancsak érdemes lesz követni.

Az Invincible Iron Man Vol 3 11. füzete után egyébként visszatér majd a Vol 1 számozása, tehát 2017. októberében az Invincible Iron Man Vol 1 593 fog megjelenni, ahol Tony Stark visszatérésére is számíthatunk a legújabb nagy képregényes eseményben - ez lesz a Marvel Legacy. 

A fenti füzeteket digitális formában bármikor megvásárolhatjátok és elolvashatjátok a Marvel online felületén keresztül (a táblagépes és mobilos alkalmazás egy kiváló olvasóval és forintra konvertált árakkal ezt is megkönnyíti), de ha tömegben szeretnétek képregényeket falni, akkor a Marvel Unlimited előfizetésre is érdemes lehet ránézni, amivel elolvashattok minden, legalább 6 hónappal korábban megjelent képregényt. Jó olvasást, és jó szórakozást a Pókember: Hazatéréshez azoknak, akik még nem látták.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)