Hirdetés

Pókember sem bírt az Avatar 2-vel, már csak öt film van előtte a bevételi toplistán

|

Az Avatar: A víz útja a hatodik olyan film, amelynek sikerült átlépnie egy álomszerű mérföldkövet.

Hirdetés

Feleslegesen aggódott James Cameron minden idők egyik legdrágább filmje, az Avatar: A víz útja esetleges kudarca miatt, ugyanis a monumentális produkció bevételei már átlépték a 2 milliárd dollárt, ami azt jelenti, hogy még a mozis matek szabályai szerint számolva is nyereséges lesz a film. Persze sosem szabad alábecsülni a hollywoodi könyvelők kreativitását.

Mindazonáltal az már tény, hogy amióta csak a mozgókép létezik, és az emberek fizetnek azért, hogy filmeket lássanak, az Avatar: A víz útja a hatodik olyan alkotás, amelyik 2 milliárd dollár fölé jutott mozis pályafutása során.

Hirdetés

James Cameron legújabb rendezése jelenleg 2,023 milliárd dolláros bevételnél jár annak ellenére, hogy Oroszországban, ahonnan az első rész 116 milliót hozott el, be sem mutatták, a japán piacon pedig hatalmasat bukott (csak 28 milliót szedett össze eddig, míg elődje 176-tal zárt) - írja a Variety. Mindenesetre ezzel az eredménnyel egyrészt megelőzte a Pókember: Nincs hazautat (1,921 milliárd), valamint egyértelművé tette, hogy melyik film is 2022 királya: bár minden elismerést megérdemel, nem az 1,488 milliárdos bevétellel büszkélkedő Top Gun: Maverick az.

Tekintve, hogy az Avatar: A víz útját még hetekig fogják játszani a mozik - igaz, egyre ritkábban - bőven benne van a pakliban, hogy mostani helyezését előkelőbb pozícióra cserélje. Ehhez az alábbi számokat kellene túlszárnyalnia.

  1. Avatar - 2,922 milliárd dollár
  2. Bosszúállók: Végjáték - 2,797 milliárd dollár
  3. Titanic - 2,187 milliárd dollár
  4. Csillagok háborúja VII: Az ébredő Erő - 2,068 milliárd dollár
  5. Bosszúállók: Végtelen háború - 2,048 milliárd dollár

Szerintetek sikerül mindet megelőznie? Esetleg a mágikus 3 milliárd dollár is összejöhet? Írjátok meg kommentben!

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)