Hirdetés

Pókember riválisra számíthat, ugyanis a tudósok előállították a szintetikus pókhálót

|

Évtizedek óta kísérleteznek egy pókhálóhoz hasonló anyag előállításával, a jelek szerint végre sikerült megtalálni a tökéletes megoldást.

Hirdetés

Peter Parkert nem csak a radioaktív pókcsípés tette különlegessé, hiszen eszének köszönhetően már egyébként is fantasztikus dolgokat képes megalkotni, ilyen például az a szintetikus pókháló, melyet iskola után összedobott. Ezen a projekten a valóságban a világ legjobb kémikusai és biológusai dolgoztak évtizedekig, de úgy tűnik, hogy mostanra sikerült elkészítsék a mesterséges pókhálót.

Hirdetés

Ez az áttörés nem csak azért fontos, mert így el lehet készíteni a világ legmenőbb Pókember cosplayét, hanem mert a pókselyem kiemelkedő fizikai tulajdonságokkal bír. A kis nyolclábúak olyan anyagot képesek előállítani, mely durván ötször erősebb, mint egy azonos átmérőjű acélszál, cserébe sokkal könnyebb. Mondanunk sem kell, hogy egy ilyen anyag mesterséges előállítása elképesztő jelentőséggel bírhat az olyan iparokra, mint az egészségügy, a repülőipar és az űrutazás vagy éppen a textilipar. Az ellenálló ötvözetet az E. coli baktérium módosításával sikerült megalkotni, és a tudósok szerint van olyan minőségű, mint a pókok által előállított pókselyem. 

Persze attól még évekre (ha nem évtizedekre) vagyunk, hogy a mindennapos felhasználásban is elterjedjenek az ilyen anyagból készült tárgyak, de már maga az előállítása is hatalmas tudományos áttörés, ami az életünk sok szegmensét megreformálhatja a jövőben.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)