Hirdetés

Ponyvaregény és A remény rabjai - boldog 20. születésnapot!

|

Szinte hihetetlen, de pontosan 20 éve, pont ugyanazon a napon, 1994. október 14-én mutatták be a Ponyaregényt és a Remény rabjait is.

Hirdetés

Húsz évvel ezelőtt legenda született, mindjárt kettő is. Quentin Tartantino kultfilmjét, a legendás Ponyvaregényt, valamint a hosszú idők óta a legmagasabb IMDB értékeléssel rendelkező Remény rabjait remélhetőleg senkinek nem kell bemutatni.

A Ponyvaregény elkészítésével Tarantino megmutatta, hogy viszonylag kis költségvetésből is lehet hollywoodi minőségű filmet készíteni, és megvillantotta zsenialitását, amivel elég komoly nyomot hagyott mind a filmtörténelemben, mind a popkultúrában. A „'90-es évek legmenőbb filmjét” legalább egyszer mindenkinek muszáj látnia, ha másért nem, akkor azért, hogy értse az utalásokat, kikacsintásokat.

 

A remény rabjai ugyanakkor más miatt emlékezetes. A Stephen King-novellából készült dráma a mondhatni magyar származású Frank Darabont érdeme, aki legutóbb a The Walking Dead sorozatot tette jobbá. A film ugyan nem lett instant kasszasiker, a kritikusok imádták; bár az is igaz, hogy a hét Oscar-jelölésből 1994-ben egyet sem sikerült bezsebelnie. Mindenesetre szintén kihagyhatatlan, jó kis viták kerekednek abból, hogy megérdemli-e a minden idők legjobb filmjének járó elismerést.

Ti láttátok valamelyiket, esetleg mindkettőt? Van kedvenc idézetetek?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)