Hirdetés

Quentin Tarantino furcsa dolgot árult el a Született gyilkosokkal kapcsolatban

|

Hiába írta Quentin Tarantino a film sztoriját, valamit mégsem mondhat el a filmmel kapcsolatban.

Hirdetés

Quentin Tarantinót sokszor emlegetik az egyik legjobb élő rendezőként Hollywoodban, amit olyan filmekkel érdemelt ki, mint a Kutyaszorítóban vagy a Ponyvaregény. A rendező kiemelkedő képessége, hogy hatalmas enciklopédikus tudással rendelkezik, és kiválóan vegyíti a tudásanyagát. 1994-ben egy interjúban maga is elismerte, hogy minden filmből ellop valamit, amit valaha látott.

Karrierje során már újraalkotott jeleneteket Federico Fellinitől, John Fordtól és Mike Nicholstól is, csak hogy néhányat említsünk, szóval tudja, milyen egy jól megírt, és milyen egy félrement történet.

Mielőtt befutott volna, Tarantino úgy élt túl Hollywoodban, hogy forgatókönyveket adott el, kettőből pedig film is készült. Az egyik a Tony Scott által rendezett True Romance 1993-ból, a másik pedig Oliver Stone filmje, a Született gyilkosok.

Hirdetés

Nem meglepő módon Tarantinónak mindkét filmről megvan a véleménye. A Tiszta románccal kapcsolatban az Empire-nek elmondta, az ő verziója másabb lett volna, mint Tony Scotté, véleménye szerint azonban a rendező jó döntéseket hozott a saját filmjével kapcsolatban.

A Született gyilkosokkal szemben már jóval szigorúbb Tarantino, aki a The Moment című podcastben elárulta, nagyon csalódott amiatt, hogy mennyire belenyúltak a forgatókönyvébe, emiatt pedig a mai napig nem nézte meg Oliver Stone filmjét. A scriptet annak idején 10 000 dollárért adta el Jane Hamshernek és Don Murphynek, akik később Oliver Stone-ra bízták a rendezői feladatokat.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)