Hirdetés

Quentin Tarantino végre elárulta valódi nevét

|

Az sokan tudták, hogy Tarantino középső neve Jerome, eredeti vezetéknevére viszont csak most derült fény.

Hirdetés

Ha most teljesen az elejéről kezdhetné újra a karrierjét, akkor Quentin Tarantino bizony egyáltalán nem ezen a néven vágna bele a rendezésbe. Nemrég Marc Maron WTF podcastjában Tarantino elárulta, eredetileg egyáltalán nem ez volt a neve, sokáig Quentin Jerome Zastoupilnak hívták. A Zastoupil mostohaapja neve volt, tőle örökölte. 

Nagyjából 18-19 éves lehetett, mikor megváltoztatta a nevét, úgy érezte, hogy az olaszos hangzás jobban fog csengeni a filmiparban, így lett belőle Quentin Tarantino.

Hirdetés

Amennyiben viszont lehetősége nyílna visszapörgetni az idő kerekét, másként döntene, és Quentin Jerome néven kezdene el filmeket rendezni. Az egész történetben az a legnagyobb csavar, hogy Quentin Tarantino vérszerinti apját (aki egyébként színész volt) Tony Tarantinónak hívták.

Saját apjával viszont csak sokkal később ismerkedett meg a rendező, nem is tudta, hogy így hívják őt, tehát teljesen véletlen volt a névválasztás, elmondása szerint egyszerűen "menőn és olaszosan hangzott a Tarantino", ugyanakkor semmi köze nem volt a döntésnek apja nevéhez. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)