Hirdetés

Rámehet az új Star Wars trilógia sztárjának karrierje a politikai állásfoglalására?

|

John Boyega, a legtöbb mozinéző által a kiugrott birodalmi rohamosztagos, azaz Finn szerepében megismert színész nem rejtette véka alá sommás véleményét az Egyesült Államokban zajló tüntetések kiváltó okáról.

Hirdetés

Tizedik napja tartanak az Amerikai Egyesült Államok számos városában zajló tüntetések, amelyek azután robbantak ki, hogy egy rendőr hosszú percekig térdelt a minneapolisi George Floyd nyakán. Noha a helyi hatóságok első körben igyekeztek eltussolni az ügyet, a nyilvánosságra hozott felvételek, majd a későbbi orvosi jelentések bizonyították, hogy ez vezetett a 46 éves afroamerikai férfi halálához.

Hirdetés

A komoly médiavisszhangot és még nagyobb társadalmi felzúdulást kiváltó eset sokféle reakciót szült világsztároktól és a 15 perc hírnévért bármire hajlandó influencerektől egyaránt. Hangot adott már véleményének Arnold Schwarzenegger, Spike Lee, Taylor Swift és Pedro Pascal is, de a legutóbbi Star Wars trilógiával befutott John Boyega állásfoglalása már több ennél, konkrétan politikai aktivizmussal egyenértékű, ami saját bevallása szerint akár a karrierjét is derékba törheti, de magasról tesz rá.

Szerdán a londoni Hyde Parkba szervezett szimpátiatüntetésen (akinek eddig nem volt világos, Boyega brit állampolgár) szenvedélytől fűtött, tüzes beszédet intézett az összegyűltekhez megafonon keresztül.

"Meg kell értenetek, mennyire fájdalmas, amikor naponta azzal szembesítenek, hogy a fajtád semmit sem számít. De többé nem ez a helyzet, soha többé. Mi vagyunk a George Floyd [emlékének] nyújtott támogatás fizikai megtestesülése."

Nem sokkal később korábbi munkáltatója a Lucasfilm támogatásáról biztosította a színészt, és hősnek nevezte őt, ezzel is eloszlatva minden kétséget afelől, hogy kegyvesztetté válna Hollywoodban azért, mert kiállt egy sokak számára fontos ügy mellett. Azt is érdemes megjegyezni, hogy Boyega egyetlen pillanatig sem buzdította erőszakra közönségét, éppen ellenkezőleg történt. Felhívta rá a figyelmet, hogy nem csúszhat ki a kezükből a gyeplő, kontroll alatt kell tartaniuk az eseményeket és muszáj megőrizni azok békés jellegét, hiszen akik ellenük vannak, épp arra várnak, hogy hibázzanak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)