Hirdetés

Rasszista fenyegetések érték az Obi-Wan Kenobi sorozat színésznőjét

|

A virtuális atrocitásokra az érintett és a Star Wars hivatalos oldala is reagált.

Hirdetés

Az utóbbi évek Star Wars filmjeiből kiábrándult, ám a Disney+ sorozatai miatt még mindig lelkesedő rajongókat megosztotta az Ewan McGregor főszereplésével készült, önálló Obi-Wan Kenobi sorozat, mi a pozitív vélemények táborát erősítjük. Sőt, Csirke szerint a Kenobi széria első két része a legjobb dolog, ami 2005 óta a Star Wars világában történt, ehhez pedig hozzájárult sok más színész mellett Moses Ingram is, aki Revát, vagyis a Harmadik Nővért formálja meg. 

Mindösszesen két epizód is elég volt ahhoz, hogy érdekes antagonistává tegyék Ingram karakterét, és érezhetően nagy potenciál van Revában, ám sokan képtelenek voltak továbblépni a színésznő bőrszínén és a teljesítményét értékelni.

Hirdetés

A még csak 27 éves Ingram az Instagramon számolt be róla, hogy milyen rasszista üzeneteket kapott tucatszámra a Star Wars állítólagos rajongóitól. "Meg vannak a napjaid számlálva", "Nem te vagy az első nigger a Star Warsban te idióta", "Csak a diverzitás miatt vettek fel, senki sem fog emlékezni rád vagy szeretni a szerep miatt" - ilyen és ehhez hasonló levelek landoltak a színésznőnél a közösségi médiában. "Senki sem tehet semmit ez ellen" - mondta el videójában, majd hozzátette, hogy nagyon hálás azért a rengeteg támogatásért, amit kapott, a többieknek pedig csak annyit tudott mondani, hogy nagyon furcsák. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A színésznő mellett kiállt a hivatalos Star Wars Twitter-fiók is, amely a következő közleményt írta ki: 

"Büszkén üdvözöljük Moses Ingramot a Star Wars-családban, és izgatottan várjuk Reva történetének kibontakozását. Ha bárkinek is az a szándéka, hogy [Ingram] bármilyen módon nemkívánatosnak érezze magát, csak egy dolgot tudunk mondani: ellenállunk. Több mint 20 millió érző faj van a Star Wars-galaxisban, ne válasszuk a rasszizmust."

Abban valószínűleg egyetértünk, hogy bárhogyan is vélekedjünk egy castingról, az már túl megy egy határon, ha a színészt fenyegetjük, rasszista üzenetekkel bombázzuk. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)