Hirdetés

Rasszista sztereotípiák miatt nem nézhetnek gyerekek bizonyos Disney rajzfilmeket

|

Kikerült a Disney+ Kids szekciójából a Pán Péter és a Macskarisztokraták is.

Hirdetés

Ami néhány évvel, évtizeddel ezelőtt még simán átment a szűrőn, az ma könnyebben fennakad, ahogy egyre többen ismerik fel a rasszizmus elleni küzdelem fontosságát. Persze előfordul, hogy sikerül túllőni a célon, sokszor láttunk már példát túlkompenzálásra, és a mostani helyzetben is nehéz egyértelműen eldönteni, hogy hasznos, szükséges volt-e, amit a Disney tett, vagy pont azt a problémát nem oldja meg, amit kellene.

A The Walt Disney Company tavaly indította el Stories Matter kezdeményezését, amivel megpróbálja a múltbéli hibáit kijavítani, a rasszista és negatív sztereotípiák megjelenítését utólag jelezni. A héten a Disney+ Kids szekciójából (amit a gyerekek elvileg felügyelet nélkül is nézegethetnének) eltűnt a Pán Péter, a Macskarisztokraták, a Susi és Tekergő, a Dumbó, a Dzsungel Könyve, valamint A Robinson család.

Hirdetés

Ezek megtalálhatók a szolgáltatásban, de csak szülői fiókról indíthatók el, hogy a látottakat a gondviselők meg tudják beszélni gyermekeikkel. Indításkor egy üzenet jelenik meg, amivel tisztázzák, hogy a sztereotípiák tévesek, sértőek, és ahelyett, hogy eltávolítják őket, tudomást vesznek káros mivoltukról, szeretnék, ha egy olyan jövőt teremthetnének segítségükkel, amiben mindenki jobban érzi magát. Ez alapvetően jól hangzik, de a szülők segítségére mindenképp szükség lesz.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)