Hirdetés

Rebootolják a legendás Babylon 5 sorozatot

|

Maga J. Michael Straczynski felel majd az újragondolt Babylon 5-ért.

Hirdetés

Az 1993 és 1998 között futott, összesen öt évadot megélt Babylon 5 tévésorozat sosem tudott a Star Trek vagy a Csillagkapu nyomdokaiba érni, de még a mai napig megvan saját, lelkes rajongótábora.

Ők most valószínűleg nagyon fognak örülni a hírnek, hogy rebootot kap a széria, az új projekt élén pedig nem más, mint maga az eredeti alkotó, J. Michael Straczynski áll majd.

Hirdetés

Straczynski neve leginkább a Babylon 5 és a Crusade sorozatok kapcsán szokott előkerülni, de nem árt tudni róla, hogy képregényíróként is remekelt, Pókember történeteinek egyik legjobb korszaka köszönhető neki (ezek egy része magyarul is megjelent, a Pókember: A másik sztoriban például a hálószövő meghalt, majd új képességekkel támadt fel).

Most a Variety számolt be arról, hogy a Warner Bros. berendelt egy Babylon 5 rebootot, az írással pedig egyből Straczynskit bízták meg. Már most leszögezték, hogy nem folytatásról van szól, a mester alapjaitól fogja újragondolni az egész koncepciót, így egyelőre még csak tippelni sem lehet azzal kapcsolatban, hogy a régi kedvencek közül ki vagy kik térhetnek vissza a rebootban. Az új sorozat a The CW tévécsatornán fog debütálni.

Az eredeti sorozat Babylon 5 egy 8 km hosszú és 2,5 millió tonnás forgó kolóniáról, a Babylon 5 űrállomásról szólt (innen a cím), mely politikai konfliktusok és intrikák központja. A széria több komoly elismerést, köztük két Hugo-díjat nyert anno.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)