Hirdetés

Rendkívül látványosan ábrázolták a The Witcher szereplőinek kapcsolatait

|

Olyan látványos statisztikát biztosan nem láttál még a The Witcher univerzummal kapcsolatban, mint amit ez a magyar kutató készített.

Hirdetés

December 17-én rajtolt a Netflixen a The Witcher második évada. A premiert hatalmas várakozás előzte meg, aminek megfelelően kiváló rajtot produkált a sorozat. Természetesen mi is írtunk évadkritikát, amiben Chavalier alaposan kifejtette, hogy a második évad is nagy harcban van az adaptációk nagy ellenségével, az eredeti művel.

Ha nézitek a sorozatot, vagy olvastátok a könyveket, szeretnénk az alábbi vizuális ábrázolást a figyelmetekbe ajánlani, amin az univerzum ötven legfontosabb karakterének kapcsolata van egy hálózati térképen feltüntetve.

Hirdetés

A rendkívül látványos hálózati térképet Janosov Milán, hálózatkutató és fizikus készítette. A projektről és a szükséges adatok összegyűjtéséről a Qubit cikkében ír részletesebben.

A hálózati térkép elkészítéséhez először számítógépes szövegfeldolgozó programot használt, aminek segítségével összevethető adatokat kapott a hivatalos szereplőlistákkal. Ezután megvizsgálta, hogy a feljegyzett karakterek mely mondatokban vannak említve, és hogy egyes szereplők milyen (hány mondatnyi) távolságra vannak egymástól.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

A térkép végül közel 700, kötetben említett karakter adataiból épült fel, 541 csomóponttal és 3306 kapcsolattal:

Amennyiben alaposabban utánaolvasnátok az elkészítési folyamatnak, vagy egyéb, a munka során készült statisztikák is érdekelnek, a Nightingale-en található dolgozatban minden kérdésre megkaphatjátok a válaszotokat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)