Hirdetés

Rengeteg film késik a koronavírus miatt, köztük az új Pókember és a következő Avatar is

|

Ma reggelre számtalan hír futott be a filmpremierek csúszásáról: Star Wars, Avatar, Sonic, Top Gun, Hang nélkül 2 és még sorolhatnánk, a teljes gyászlistát összeszedtük egy cikkbe.

Hirdetés

Ezen a ponton már nincs mit finomkodni: a COVID-19 elpusztította Hollywoodot. Rengeteg projekt forgatása akadt el, ami meg elkészült azt sem lehet kiengedni a mozikba, mert az egészségügyi kockázatot jelentene (és egyébként sem érné meg, tekintettel arra, hogy az emberek nem szívesen lépnek ki otthonaikból). Az álomgyár próbál alkalmazkodni, de ez komoly nehézségekkel jár.

Hirdetés

Sonic és a haverok

A Paramount háza táján a Hang nélkül 2, a Top Gun: Maverick és a Jackass új epizódja vannak bajban. A Hang nélkül II eredetileg szeptemberben került volna a mozikba, de 2021. április 23-ra került át, míg a Top Gun: Maverick premierdátuma 2020. december 25-ről 2021. július 2-ra csúszott. A Jackass is késik pár hónapot, így jövő április helyett 2021. szeptember 3-án kerül a mozikba.

A Paramount kapcsán még egy fontos, de jóval vidámabb infó került elő: a Sonic the Hedgehog folytatásának munkálatai már nagy erőkkel pörögnek, és a film a jelenlegi tervek szerint 2022. április 8-án már mozikba is kerül.

Mickey egér tragédiája

A Disney-nél már kevésbé jó a hangulat. A vállalat kénytelen mindent eltolni, kezdve a Mulannal, amit eredetileg március 27-én szerettek volna bemutatni (már premier előtti tesztvetítés is volt, tehát a film készen van), aztán július 24-re csúsztattak. Most ismét késést jelentettek be, de ezúttal már nem adtak új dátumot: ezen a ponton egyszerűen értelmetlen bármit is ígérni a Disney képviselője szerint.

A Mulannal együtt James Cameron Avatarjának folytatása is csúszik. A tervezett 2021. december 17-i dátumról 2022. december 16-ra tolták a premiert. Itt valószínűleg a munkafolyamat jelentős lelassulása jelenti a valódi problémát. Az Avatar 2 mellett az új Star Wars filmek is késni fognak egészen 2023-ig.

A nagy hatalom nagy felelőssége

Végül a Sony is jelentkezett a Pókember: Idegenben folytatásával, ami az eredetileg tervezett 2021. november 5. helyett 2021. december 17-re csúszott. Az Uncharted film munkálatai továbbra is állnak, de a Sony képviselője szerint az előkészületek ott is zajlanak, és szeretnék olyan gyorsan folytatni a projektet, ahogy csak lehet.

Ezek mellett a késesek mellett úgy néz ki, hogy sok kedvencünkre kell még várnunk hosszú hónapokat. A koronavírus teljes megállítására egyelőre nincs esély, így csak reménykedhetünk benne, hogy egy éven belül normalizálódni fog a helyzet, és hőseink is visszatérhetnek majd a mozivásznakra.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)