Hirdetés

Ti tudtátok, hogy a Reszkessetek Betörők gengszterfilmje nem is igazi?

|

Seth Rogen legutóbbi tweetje után az internetnek rá kellett döbbennie, hogy a méltán híres Szennyes Lelkű Angyalok valójában nem létező film.

Hirdetés

Karácsonykor mindig újra előkerül a Reszkessetek Betörők első két epizódja (van egyáltalán ennél több része?), ezzel együtt pedig természetesen újra divatba jön a második rész egyik legikonikusabb idézete, ami Kevin kedvenc gengszterfilmjéből származik. Biztosan sokan gondolkodtak már rajta, hogy hol található meg az eredeti film, viszont a legtöbben csak most döbbentek rá, hogy a film valójában sosem létezett.

Hirdetés

Teljesen biztos, hogy ti is emlékeztek arra a részre, amikor Kevin egy fekete-fehér gengszterfilmet néz, amelyben egy idősebb fazon szitává lő egy másikat, majd elkiáltja magát, hogy

"Tartsd meg az aprót, te mocskos állat!"

A film szerint a jelenet a "Szennyes Lelkű Angyalok" című gengszerfilmből származik, viszont ahogy Seth Rogen legutóbbi tweetjéből is kiderül, ezt a jelenetet kizárólag a film kedvéért vették fel és ilyen film sosem létezett:

A válaszokból hamar kiderül, hogy sokan nem voltak tisztában ezzel a ténnyel (sokáig pl. én sem, szóval senki ne érezze rosszul magát, ha csak most tudatosul benne), ugyanis még olyan színészek is hitetlenkedve reagáltak, mint az Amerika Kapitányként ismert Chris Evans:

Persze az, hogy a film kitalált, még nem jelenti azt, hogy ne lennének valós gyökerei: a jelenetet egy Mocskos Arcú Angyalok (Angels With Dirty Faces) című 1938-as filmről mintázták, amelynek rendezője nem más, mint a legendás amerikai-magyar rendező, Michael Curtiz (itthon Kertész Mihály néven ismert). Külön öröm, hogy az eredeti film rendkívül elismert és több díjat is nyert.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)