Hirdetés

Robert Downey Jr. szinte vakon botladozott az első Vasember forgatásán

|

Tony Starkként még nem volt gondja, ám amikor felvette Vasember sisakját, gyakorlatilag az orráig sem látott benne.

Hirdetés

Noha akkor még nem lehetett tudni, hogy ez lesz belőle - pláne kívülállóként -, de visszatekintve filmtörténeti jelentőséggel bír a 2008-ban bemutatott Iron Man, vagyis Vasember. Ezzel a mozival alapoztak meg a Marvel azóta is sokak által majmolt filmes univerzumának, és enélkül az sem biztos, hogy Robert Downey Jr. vissza tudott volna térni az A-listás sztárok világába, ahonnan korábban saját magát golyózta ki a színész drogproblémái miatt.

Hirdetés

A milliárdos playboy, feltaláló és szuperhős Tony Stark megformálója a minap árult el néhány kulisszatitkot az forgatásról, miközben a legendás David Lettermann My Next Guest Need No Introduction című talkshow-jában vendégeskedett. Így tudhatta meg a világ, hogy annak idején egyszerűen semmit sem látott, miután feladták rá a jelmeztervezők által készített sisakot.

"Lényegében minden valódi volt. A lehető legkevesebbet akarták CGI-ra költeni. Szóval emlékszem, hogy amikor felkerült és a helyére kattant a sisak, az orromig sem láttam. Ezután bekapcsolódtak a beépített LED lámpák, és az egész olyan volt, mint a Mandzsúriai jelöltben. Teljesen megvakultam."

Downey Jr. azt is hozzátette még, hogy amikor az utolsó Bosszúállók film forgatásán megkérték, vegye fel a sisakot, kategorikusan megtagadta. Emiatt végül az utómunkálatok során helyettesítették CGI-jal. Megtehették, hiszen addigra már bebizonyosodott, hogy az MCU voltaképp a szórakoztatóipar legnagyobb pénznyomdáinak egyike, ám 12 évvel ezelőtt még érthető okokból igyekezett megálljt parancsolni a stúdió a költségek elszabadulásának. Egyébként ahogy sorra jöttek ki a filmek, amelyekben Vasember is felbukkant, úgy jelentek újabb és újabb, egyre összetettebb és fejlettebb öltözékek is, egy ponton túl pedig, amikor már gombnyomásra vette fel eredeti formáját abból a hétköznapinak látszó tárgyból, ami álcázásként szolgált, már nem is lehetett volna CGI nélkül megoldani a vonatkozó jeleneteket.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)