Hirdetés

Rozsomáknak egy gyereket kellett megölnie az egyik legsötétebb X-Men képregényben

|

Az Ultimate X-Men 41. száma Brian Michael Bendis egyik leginkább szívszaggató munkája.

Hirdetés

Rozsomák (avagy Wolverine/Farkas/Logan) sosem volt egy ártatlan kiscserkész, ő az egyik legkeményebb, legbrutálisabb X-Men karakter, aki számos rosszfiút szabdalt már apró cafatokra adamantiummal bevont karmaival a Marvel Comics füzeteiben, a filmvásznon, vagy épp animációs sorozatokban. 

Az egyik képregényben azonban olyat kellett tennie, amire nem sok olvasó számított. Az Ultimate X-Men 41. számában (melyet Brian Michael Bendis írt és David Finch rajzolt) ugyanis azt a feladatot kapja, hogy hidegvérrel öljön meg egy tinédzser srácot.

Hirdetés

Az egyszerűen csak J néven illetett fiú az egyik nap otthonába felébredve nem találta szüleit, csak azok ruháit látta eldobva a földön. Később az iskolájába vezető úton is ugyanez volt a helyzet, nem találkozott egyetlen lélekkel sem, mindenhol csak ruhákat látott kis kupacokban. A sulihoz érkezve aztán megpillantotta barátait, kik pár másodperccel később spontán meggyulladtak és hamuvá égtek. 

Ezen a ponton valószínűleg már kitaláltátok, hogy J egy szörnyű mutáns képességgel rendelkezik, ami épp most aktiválódott nála: gyakorlatilag mindenkit elpusztít maga körül. Rozsomák a semmi közepén, egy barlangban találja meg a fiút (korábban X professzor találta meg a srácot a Cerebro nevű berendezés segítségével). Ő ugyebár ezért volt alkalmas erre a bevetésre, mert öngyógyító képességének hála J nem tud ártani neki.

A történet azért is annyira sötét, mert szegény J pontosan tudta, miért jött és mit fog tenni Rozsomák, ugyanakkor ő maga is arra kérte a mutáns szuperhőst, hogy "tegye meg", amit meg kell tennie. 

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

A füzet végén Rozsomák egyedül sétál ki a barlangból, így teljesen világos, hová futott ki a dolog. Az Ultimate X-Men 41. száma 2004-ben jelent meg. A történet nem a "fő" Marvel univerzumban, hanem a 2000-es évek elején indult Ultimate világban játszódik.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)