Hirdetés

Ryan Gosling nem örül, hogy a Barbie két legfontosabb alkotója nem kapott Oscar-jelölést

|

A Kent alakító színész közleményben mondta el, mennyire csalódott.

Hirdetés

Tegnap kihirdették az Oscar-díj 2024-es jelöltjeit, és amint az várható volt, a listán többször is szerepelt a Barbie: esélyes a Legjobb film, a Legjobb adaptált forgatókönyv, a Legjobb betétdal, a Legjobb jelmez, és a Legjobb díszlet díjára is, viszont érdekes módon a főszereplőjét és a rendezőjét nem, csak két mellékszereplőjét jelölték: America Ferrera és Ryan Gosling esélyes díjra, ám Margot Robbie és Greta Gerwig nem.

Ennek nyomán publikált egy közleményt a The Hollywood Reporteren keresztül Gosling, hangsúlyozva csalódottságát.

"Nagyon megtisztelő, hogy a kollégáim egy kiváló művészekkel és remek filmekkel teli évben jelöltek a díjra. Soha nem gondoltam volna, hogy ezt mondom, de az is elképesztően megtisztelő, hogy egy Ken nevű műanyag baba miatt van ez."

- kezdte, majd gyorsan rátért arra, ami miatt mégis csalódott.

Hirdetés

"Ugyanakkor nincs Ken Barbie nélkül, és nincs Barbie film Greta Gerwig és Margot Robbie nélkül, akik a leginkább felelősek ezért a történelmi jelentőségű, világszerte elismert filmért. Semmilyen elismerést nem kaphatna senki, aki dolgozott a filmen, ha az ő tehetségük, bátorságuk és zsenialitásuk nem lenne. Nem tudom eléggé hangsúlyozni, mennyire csalódott vagyok, hogy nem jelölték őket saját kategóriáikban."

Azért azt is megjegyezte, hogy örül America Ferrera és más, a film sikeréhez hozzájáruló művészek elismerésének.

Gerwiget háromszor jelölték eddig Oscarra, két kategóriában a Lady Bird, egyben pedig a 2019-es Kisasszonyok miatt. Margot Robbie-nak az Én, Tonya és a Botrány hozott jelölést, egyikből sem lett díj. 

A Barbie a 2023-as év pénzügyileg legsikeresebb filmje lett, ám ez nem garantálja, hogy az Oscaron is tarolni fog - ennek részben az erős mezőny az oka. Március 10-én kiderül, mi lesz a végeredmény.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)