Hirdetés

Scarlett Johansson ügyvédje szerint a Disney nőgyűlölő támadást intézett a színésznő ellen

|

Tovább durvul a balhé az egykori Fekete Özvegy és a Mickey egeres vállalat között.

Hirdetés

Ahogy azt korábban megírtuk, Scarlett Johansson júliusban beperelte a Disney-t, amiért a cég a Disney+ streaming platformon is elérhetővé tette a Fekete Özvegy filmet. A színésznő azt nehezményezi, hogy a lépés komolyan ártott a mozis bevételeknek, melyekből a szerződése alapján neki is részesedése származott.

Az ügy hamar a Hollywood vs. nők narratíva felé terelődött: korábban több nőjogi szervezet is kiállt Johansson mellett, miután a Disney előbb a sztárt nevezte kapzsinak, majd puszta PR-kampánynak titulálta az eljárást.

Hirdetés

A szórakoztatóipari óriás most azt szeretné elérni, hogy nyilvános tárgyalás helyett egy választottbíróságon, azaz magánbíróságon rendezzék a vitát. Ez viszont nagyon nem tetszik a színésznőt képviselő John Berlinskinek, aki a legutóbbi nyilatkozatában már nőgyűlölő támadást emlegetett:

"Miután a Disney egy Scarlett Johansson elleni nőgyűlölő támadással válaszolt erre a perre, most előre látható módon, bizalmas választottbírósági eljárásban próbálja elrejteni a helytelen magatartását. Miért fél a Disney ennyire attól, hogy nyilvánosan tárgyaljuk ezt az ügyet?"

Az ügyvéd szerint a válasz erre az, hogy a cég tisztában van a Marvel hagyományos premierre vonatkozó ígéretének szándékos megszegésével. Berlinksi azt ígéri, hogy erre elsöprő bizonyítékuk is akad, amit be is fog mutatni.

Egy korábbi jelentés szerint két másik színésznő is pert fontolgat, amiért a Disney az ő kárukra igyekszik növelni a Disney+ előfizetőinek számát. Az egyik a Dzsungeltúra révén érintett Emily Blunt, a másik pedig Emma Stone, ám az utóbbi azóta beleegyezett a Szörnyella folytatásába, így nyélbe üthetett valamiféle egyezséget a vállalattal.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)