Hirdetés

HungaroCon - a sci-fi napja

|

A sci-fi rajongói rendszeresen összegyűlnek a világ minden táján - ez a leghagyományosabb létező "Con".

Hirdetés

Egészen 1936-ig vezethető vissza a Conok történelme, és az akkortájt irodalmi szempontból is nagyhatalomnak számító Angliában került megrendezésre az első ilyen találkozó. Az első világkörüli sci-fi Con már amerikai, 1939-ből.

Most 2013-at írunk, Magyarország újra HungaroCont rendez, mint 1980 óta minden évben. Ezúttal november 17-én kerül sor a seregszemlére a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban (1088 Budapest, Rákóczi út 21.), délelőtt 10 órától este 10 óráig.

Az év legjobb sci-fi filmjeinek vetítései mellett (Végjáték, Gravitáció, Thor: Sötét világ 3D) ott lesznek az ezúttal is jótékonykodó cosplayerek, akik nem csak a filmek és a japán animék figuráinak, hanem sci-fi játékok szereplőinek is beöltöznek majd. Jelen lesznek a sci-fi legismertebb univerzumai (Star Wars, Warhammer 40K, Csillagkapu) és ezek rajongói. Egész nap megtekinthető és kipróbálható lesz az EVE Online, a legismertebb sci-fi mmorpg, amelyről előadást is tart Pribilinszky Károly.

Emellett a gamerek is képviselve lesznek a hagyományosnak számító Geek kerekasztalban, ahol a sci-fi, a képregény, a cosplay és hasonló geek mulatságok képviselői mellett Gyu is várja a gamer kérdéseket.

A HungaroConon adják át minden évben a szakma díjait, ez ezúttal sem lesz másképp, így a rengeteg egyéb előadás, érdekesség, jövőkép mellett személyesen találkozhattok majd a magyar sci-fi és fantasy minden lényeges szerzőjével és személyiségével. Részletes programot a hivatalos honlapon találhattok. A rendezvényre belépőjegyet kell váltani!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)