Hirdetés

Sokáig küzdött a Rick és Morty kitalálója az ellen, hogy felfedjék Rick igazi múltját

|

Az ötödik évad készítéséről mesélnek a Blu-Ray-re kerülő interjúban a Rick és Morty írói, akik sokáig nem értettek egyet az évad lezárásával kapcsolatban.

Hirdetés

A Rick és Morty utóbbi évadaiban visszatérő motívum volt, hogy a készítők is őrlődtek azon, milyen irányba vigyék el a sorozatot, hiszen a korai évadokat meghatározó, különálló kalandok mellett egyre nagyobb helyet követeltek maguknak a visszatérő történetszálak. Nem volt ez másképp a legutóbbi, ötödik szezonban sem, ahol az évad első felében egymástől független kalandokra indult a két címszereplő, később pedig újra felvettük néhány korábban látott karakter fonalát. De amint a sikersorozat egyik megálmodója, Dan Harmon és írótársai nemrég elmesélték, nem volt egyszerű megtalálni ezt a kompromisszumot sem.

Hirdetés

A sorozat történetének alkotói az ötödik évad közelgő Blu-Ray kiadására kerülő extra interjúban meséltek arról a folyamatról, ami ahhoz vezetett, hogy az ötödik évadban - immár nem csak egy poén részeként - viszontláthattuk Gonosz Mortyt, sőt, Rick (mármint a végtelen számú változat közül a központi főszerplő Rick) múltjába is további betekintést nyerhettünk.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Harmon elmondta, minden erejével küzdött az ellen, hogy meg kelljen magyaráznia Ricket, a háttértörténetét, vagy más szabályokat kelljen lefektetnie az univerzuma számára, mert azok a későbbi írói szabadságát korlátozzák.

"(...) ezt képzeld el úgy, mint a gravitációt. Ez egyszerűen meg fog történni a sorozatoddal, ha törődsz vele. És mivel elkerülhetetlenül ott van, véleményem szerint, egy felelős tervező küzdeni fog ellene mindig, és utálni fogja. Utálom a gravitációt! Miért? Mert repülni akarok!"

- meséli az interjúban Harmon.

Kollégái viszont némileg más véleményen voltak, szerintük akármennyire is nehéz kiterjedt háttértörténetet adni a Rick és Mortynak, megéri vállalkozni a feladatra. Az interjúban megjelenő Steve Levy producer is visszaemlékszik rá, hogy rendszeresen noszogatta Harmont, hogy ossza meg velük a sorozat világáról szóló gondolatait, Jeff Loveness, a sci-fi vígjáték egyik társírója pedig még radikálisabb álláspontot fogalmazott meg.

"Egy ponton túl már gyávaság, ha nem meséljük el a háttértörténetet. És a mi dolgunk, hogy később felrúgjuk a sorozat szabályait és megváltoztassuk, hagyjuk, hogy tovább növekedjen"

- mondta.

Ebből a szempontból talán sikerrel jártak az ötödik évad fináléjában, ahol (spoilerek következnek) arról rántották le a leplet, hogy Rick eredettörténete, amit a harmadik évad nyitányában mesél el az őt fogva tartó föderációs ügynöknek, mégsem volt hazugság. A C-137-es Rick emlékeit átélve Morty megtudja, hogy egy másik dimenzióból érkező Rick megölte a tudós feleségét és lányát, aki (ugyan a szimulációban elmesélteknél lassabban), de tényleg ezt követően találta fel a portálfegyverét. Persze ki tudja, lehet, hogy Harmonék később kitalálják, hogy ezt az emléket is csak kitalálta valaki, vagy Rick felülírta vele az agyában az igazi történéseket. Végülis az ő multiverzumukról van szó.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)