Hirdetés

Solo: Egy Star Wars-történet - rekordot döntött csütörtökön, de kevés bevételt jósolnak a továbbiakban

|

A franchise legújabb mozija várhatóan a leggyengébben nyitó Star Wars film lesz.

Hirdetés

Nagyon úgy néz ki, hogy a Solo: Egy Star Wars-történet nagyon gyengén fog teljesíteni - nemcsak a kritikák, hanem a bevételi adatok tekintetében is.

Hirdetés

Pedig még egy rekordot is megdöntött a film. Az úgynevezett Memorial Day (vagy Emlékezet napja) előtti csütörtökön a Solo 14,1 millió dollárt kaszált, ezzel pedig maga mögé utasította a kategóriában eddig vezető A Karib-tenger kalózai: A világ végén 2007-es, 13,2 millió dolláros nyitását. Ez a premier előtti vetítési napi bevétel, ami harmatgyenge a legutóbbi Star Wars mozikhoz képest - Az utolsó Jedik 45, a Zsivány Egyes pedig 29 millióval indult. A teljes ünnepi hétvégére csak 105-115 millió bevételt jósolnak (minden napra egyre kevesebbet), ami bőven alulmúlja a korábbi 130-150 milliós becslést (sőt még korábban 170 millióban reménykedtek), és mivel négy napos hétvégéről van szó, még inkább rosszul néz ki a helyzet.

Pedig a Disney nem aprózta el a bemutatót, ugyanis összesen 4381 moziban mutatják be a Solót, ez egyébként az ötödik legtöbb mozit uraló bemutató a filmek történelmében.

A Solo filmnek igazából nincs is ellenfele ezen az ünnepi hétvégén, mert a legnagyobb rivális Deadpool 2 már korábban debütált (és kaszált 125,5 milliót a múlt hétvégén), így bevételi szempontból a Solo a Disney-féle Star Wars filmek mélypontja.

Ti láttátok már a Solo: Egy Star Wars-történetet?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)