Hirdetés

Nagyon megosztó a Solo: Egy Star Wars-történet fogadtatása

|

Kap hideget-meleget egyaránt a Star Wars franchise legújabb filmje.

Hirdetés

Már nem választ el sok minket attól, hogy mi is láthassuk Han Solo eredettörténetét, a nemzetközi filmes oldalak viszont már túlvannak az élményen, a vélemények pedig piszkosul eltérnek a különböző médiumok felületein.

Hirdetés

A 2016-os Zsivány Egyes után a Solo: Egy Star Wars-történet a második Star Wars spin-off lesz a sorban. Az új mozi az ikonikus csempész fiatalkorát és annak kalandjait viszi vászonra. A film készítése során akadtak problémák rendesen, hiszen a Solo rendező párosát Ron Howard váltotta a forgatás kellős közepén, ami számos jelenet újraforgatásához vezetett. A Zsivány Egyes készítése során is történtek hasonlók, viszont ott nem lehetett túl sok panasz a végeredményre.

A Solo: Egy Star Wars-történet jelenleg 72%-on áll a Rotten Tomatoeson, ami ugyan egy korrekt eredmény, de még így is jóval elmarad a Disney-féle Star Warsok pontszámaitól, amik 85% és 93% között mozogtak. A kritikusok egy része egy egész jól összerakott produkciónak könyvelte el Howard rendezését, a Pop Matters például egy 8-ast dobott a filmre 10-ből, de még a RogerEbert.com is egész jó véleménnyel nyilatkozott a Soloról.

A másik oldalon viszont akadnak markáns, kevésbé lelkes értékelések is: A New York Post egy, azaz 1 pontot adott a 4-ből, de a Collider kritikusa is mindössze 5 ponttal jutalmazta Han Solo sztoriját a maximálisan elérhető 10-ből. Gyakorlatilag a Disney futószalagon betervezett filmjeinek első áldozataként jelölték meg az új Star Wars-mozit. Többségben viszont a közepes kritikák vannak, abban viszont szinte minden eddigi vélemény osztozik, hogy nem feltétlen volt égető szükség a filmre.

Mi persze arra bátorítunk mindenkit, hogy maga döntsön az igazságról, erre pedig május 24-től lesz lehetősége a magyar mozizóknak!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)