Hirdetés

Megszólalt a Sony a Pókember filmes botrány kapcsán

|

Egyelőre nincs több Pókember film az MCU keretein belül. A Sony a felelősséget a Disneyre hárítja, akik nem engedik Kevin Feiget a produkción dolgozni.

Hirdetés

Tegnap este érkezett a szomorú hír, hogy vége a Sony és a Disney közötti egyezségnek és Pókember elhagyja a Marvel Filmes Univerzumot. A hír villámcsapásként érte a rajongókat, ugyanis sokak szerint nem készült még olyan remek filmes feldolgozása Peter Parker kalandjainak, mint amit a Kevin Feige vezette Marvel összedobott. A legutóbbi rész anyagi sikere azt vetíthette volna elő, hogy ez egy gyümölcsöző kapcsolat lesz (mi is erre számítottunk), de nagyon hamar átfordult az egész egy abszurd tragédiába.

Hirdetés

Az ügy hátterében természetesen a piszkos anyagiak állnak, ugyanis a Sony szerint a Disney túl nagy részesedést követelt a következő (még be nem jelentett) Pókember filmek után. A hír kapcsán többen is bojkottot hirdettek a Sony ellen, a stúdió pedig - magára nem jellemző módon - nyilatkozatot adott ki, hogy elejét vegye a téves információk terjedésének. 

Sok Pókember ügyben megjelent hír félremagyarázza Kevin Feige szerepét a franchise életében. Nagyon csalódottak vagyunk, de tiszteletben tartjuk a Disney döntését, hogy nem folytathatja Feige vezető producerként a következő Pókember filmjeinken. Reméljük, hogy ez a jövőben változhat, de azt is megértjük, hogy a rengeteg felelősség mellett, amit a Disney adott neki - beleértve az új Marvel projekteket -, nincs ideje egy olyan IP-n dolgozni, ami nem a stúdió tulajdona. Kevin fantasztikus és hálásak vagyunk a segítségéért és útmutatásáért. Tiszteletben tartjuk azt az utat, amit kijelölt és mi is ezen haladunk majd tovább Pókember történetével.

Az nyilatkozatból egyértelműen kitűnik, hogy a Sonyt is nagy veszteség érte azzal, hogy Feiget letiltották a filmjeikről és elég határozottan a Disney-t hibáztatják a történtekért. Nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy melyik stúdió a rosszfiú az ügyben, de a Sonynál most valószínűleg izzadnak a kreatív fejesek, mivel Feige a hírek szerint nem csak az MCU-t érintő filmeknél segített be, de a Venom és a készülő Morbius filmek munkálataiban is részt vett. Az eredeti nyilatkozatot itt olvashatjátok el:

Noha egyelőre minden remény veszni látszik, mi azért drukkolunk, hogy a két vállalat jusson egyezségre (a Sony saját bevallása szerint kész lenne erre), az egészen biztos, hogy mi rajongók azzal járnánk a legjobban, ha Póki az MCU része maradhatna. Vagy ti nem így látjátok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)