Hirdetés

South Park - betiltották Kínában a kínai cenzúráról szóló rész miatt

|

Valószínűleg az is hozzájárult, hogy Hszi Csin-ping elnököt Micimackóhoz hasonlították, hiába hangsúlyozták közben, hogy nem is olyan.

Hirdetés

Szeptember végén indult a South Park 23. évada, és elég erős volt a kezdés. Az első részben elsősorban arról volt szó, hogy hogyan bánnak a családjaiktól elszakított mexikói gyermekekkel a menekülttáborokban, a másodikban pedig a kínai terjeszkedés és annak fő buktatója, a cenzúra került előtérbe.

Hirdetés

Elsősorban azt a problémát elemezgették, hogy a filmesek hogyan térdelnek be a kínai cenzoroknak annak reményében, hogy az 1,3 milliárdos piacról is jöjjön némi pénz. Az epizódban feltűnik Micimackó is, ami a kínai kormánynak különösen fáj, az őt és Hszi Csin-pinget egymáshoz hasonlító mémek miatt betiltották mind őt, mind a Barátom, Róbert Gida filmet korábban.

A sorozat alkotói egy epés nyilatkozattal reagáltak:

"Ahogy az NBA, mi is befogadjuk otthonunkba és szívünkbe a kínai cenzorokat. Mi is jobban szeretjük a pénzt a szabadságnál és demokráciánál. Hszi egyáltalán nem úgy néz ki, mint Micimackó. Nézzék meg szerdán a 300. részt! Éljen a Nagy Kínai Kommunista Párt! Legyen bőséges az aratás! Most már rendben vagyunk, Kína?"

Az NBA-s rész arra az esetre utal, amikor a Houston Rockets vezetője kiállt a hongkongi tüntetők mellett, majd törölte ugyan az üzenetet, de Kína megszakította üzleti kapcsolatait a klubbal. A szövetség is igyekezett bocsánatot kérni.

A South Park új részeit tök kényelmesen, tök legálisan megnézhetitek a premier napjától kezdve a hivatalos oldalon.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)