Hirdetés

Felújították a Sam Raimi-féle Pókember hírhedt ikertornyos előzetesét

|

A filmtörténet egy elfeledett darabkáját korszerűsítette néhány rajongó.

Hirdetés

Néhányatok talán még emlékszik is a Sam Raimi-féle első Pókember film azóta hírhedté vált előzetesére, ahol a barátságos és közkedvelt hálószövő épp a World Trade Center ikertornyai között tesz rendet a rosszfiúk között. Az ikonikus videó a 2001. szeptember 11-ei katasztrófa után csak jóval később került fel az internetre, mai szemmel csapnivaló minőségben - most már viszont felújított formában is megnézhetjük azt.

Hirdetés

A Tobey Maguire fémjelezte Pókember előzetesét 2001 augusztusában csíphették el a nézők a mozikban, ám a szeptember 11-ei terrortámadásokat követően azonnal visszavonták az utólag visszássá vált trailert. Majdnem napra pontosan 18 évvel az ízelítő eredeti megjelenése után most a 2019-es sztenderdekhez méltó minőségben is megnézhetjük az anyagot. Egy Yoshi Killer2S nevű YouTube felhasználó töltötte fel a videót, ami 4K-s restauráción és színkorrekción is átesett a tökéletes minőség érdekében.

Az előzeteshez kapcsolódó sokáig népszerű, ám vitatott teória szerint Willem Dafoe Zöld Manója eredetileg itt, az ikertornyok között végezte volna be sorsát Pókemberrel szemben, viszont a szeptember 11-ei eseményeket követően a stúdiónak nem volt más választása, mint teljes egészében áthelyezni a lezárást egy másik helyszínre. A Salon értesülései ezzel szemben azt mondják, hogy a Sony valójában sosem a filmbe szánta a sokak számára talán nosztalgikusnak ható jeleneteket, hanem kifejezetten a látványos előzeteshez forgatták le azokat.

Nem csak Peter Parker kalandjára volt kihatással 9/11, már ami a kivágott jeleneteket illeti. Az egyik leglátványosabb példa a Lilo és Stitch egy repülőkkel kapcsolatos jelenete, amit ugyan végül nem vágtak ki a teljes filmből, de szinte snittről-snittre átszabták annak érdekében, hogy még véletlenül se emlékeztessen senkit a szörnyű tragédiára.

A máig hihetetlenül népszerű Jóbarátok egyik jelenete is a vágóasztalon maradt, mivel a problémás epizódot nem sokkal a támadások után kellett leadni. A négyperces reptéri gegben Chandler egy repülőn elrejtett bombával viccelődött, ami a lehető legrosszabbul jött volna ki, nem csoda, hogy kivágták.

Tény, hogy a felújított Pókember előzetest kissé furcsa látni a múlt ismeretében, de tagadhatatlan, hogy remek munkát végeztek a digitális restaurátorok.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)