Hirdetés

Spock szoborral tisztelegnek Bostonban Leonard Nimoy emlékének

|

A Bostoni Tudományos Múzeum különleges módon emlékezett meg a legendás színészről.

Hirdetés

2015-ben hunyt a színészlegenda, Leonard Nimoy, aki hírnevét főleg a Star Trek tévésorozatnak és a kapcsolódó filmeknek köszönheti, ezekben játszotta Spockot és vált belőle popkulturális ikon, beleértve jellegzetes kézjelét, amellyel hosszú és eredményes életet kívánt. 

Nimoy-nak március 26-án volt a születésnapja, 90 éves lett volna, ha megéri, amelyről nem csupán rajongói emlékeztek meg, hanem a szülővárosa, a Massachusetts állambeli Boston is. 

A Bostoni Tudományos Múzeum ugyanis szobrot állít a tiszteletére (csupán három háztömbnyire onnan, ahol Nimoy felnőtt), amely nem a színész arcát fogja ábrázolni, hanem a világhírű vulkáni tisztelgést. A David Phillips által tervezett mű több mint 6 méter magas lesz és rozsdamentes acélból készül.

Hirdetés

A színész lánya, Julie nyilatkozatában azt mondta, hogy ez olyan szimbólum, amelyben édesapja erősen hitt, és mindig is szerette Bostont, szóval megtisztelve érezné magát, ha tudná, hogy a Tudományos Múzeum lesz ennek az emlékműnek az állandó otthona. A szobor nemcsak a világ egyik legismertebb és legkedveltebb kézjelét ábrázolja a béke, a tolerancia és a sokszínűség jegyében, de gyönyörű tisztelgés is az édesapja élete és öröksége előtt. 

Talán a kozmikus erők közbenjárása, talán véletlen, de Nimoy kollégája, a Star Trek franchise Kirk kapitánya, William Shatner pár nappal korábban ünnepelte szintén a 90. születésnapját

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)