Hirdetés

A The Mandalorian évadzárójában bombameglepetések jöttek, egy új spin-offot is bejelentettek

|

Végéhez ért a Disney+ felfuttatásában oroszlánrészt vállaló sorozat második szezonja. Volt min ámulnunk, és lesz miről beszélgetnünk a későbbiekben.

Hirdetés

Rengeteget köszönhet a Miki egeres médiabirodalom a sisakjától szinte soha meg nem szabaduló Mandónak és az ő kis zöld védencének, ugyanis kettejük története nélkül nem lenne most annyira kedvező pozícióban a Disney+ streamplatform. Tisztában vannak ezzel a döntéshozók is, emiatt garantálható, hogy bármit is kérjen a széria felett bábáskodó Jon Favreau és Dave Filoni kettőse, gyakorlatilag kizárt, hogy a Disney nemet mondjon nekik.

Jön spinoff-sorozat - nem is egy, ami azt illeti -, és az egymással párhuzamosan futó cselekményszálak, valamint a rengeteg kapcsolódási pont miatt semmi akadálya nem lesz az átjárásnak közöttük, így az egyik széria hősei vendégként fel fognak bukkanni a másikban és fordítva. A vadhajtásokra még visszatérünk kicsit később, előbb foglalkozzunk a The Mandalorian második szezonjának záróepizódjával, amely több kérdést vetett fel, mint ahányat megválaszolt, és - erre bármekkora összegben fogadni mertem volna - gondoskodott arról, hogy türelmetlenül várjuk a folytatást. Innentől pedig csak az olvasson tovább, akit nem zavarnak a spoilerek!

Hirdetés

Mando a már meglévő segítői (Cara Dune, Fennec Shand és Boba Fett) mellé toboroz még kettőt, Bo-Katan és Koska Reeves hajlandóak részt venni a mentőakcióban, amennyiben előbbi hozzájut a Gideon birtokában lévő Darksaberhez, Din Djarin pedig hajlandó megfontolni, hogy csatlakozik a Mandalore felszabadításáért vívott harchoz.

Rövid üldözés után nyakon csípik Pershing dokit, a tőle kapott értesüléseket felhasználva kalóztámadás illúzióját keltik, hogy segítségkérés ürügyén landolhassanak Gideon cirkálóján. A leszállás (zuhanás?) után azonnal parázs tűzharc bontakozik ki a két mandalori, valamint Shand és Dune alkotta támadó csapat és a hírhedten rosszul célzó rohamosztagosok között. Utóbbiak legyek módjára hullanak, így a négyes már-már ellenállás nélkül eljut a hajóhídra, ahol hiába is keresik Gideont.

A minden hájjal megkent moff eközben a gyermek cellájában várakozik a támadás leple alatt oda igyekvő Mandóra. Hősünknek azonban előbb meg kell küzdenie a dark trooper robotok egyikével, hogy kilökhesse a világűrbe a többit. Amikor pedig végre szemtől szemben találkoznak, Gideon megpróbálja átverni őt, és csakis beskarból készült páncéljának és dárdájának köszönheti, hogy túléli az összecsapást, sőt felül is kerekedik ellenfelén.

Din Djarin az immáron fogoly Gideonnal és az értékes fegyverrel bevonul a hajóhídra, ám hamar kiderül, hogy a fejlemények nincsenek Bo-Katan ínyére, aki a darksaberrel a birtokában reméli bejelenteni trónigényét, csakhogy a kardot kizárólag küzdelemben nyerheti el hordozója. Mando pontosan így tett, vagyis emiatt pillanatnyilag neki van joga arra, hogy uralkodjék Mandalore felett. Ebből még garantáltan lesz később konfliktus, ám odáig már nem jut el az epizód, mivel a röpképes dark trooperek visszatérnek, és megindulnak a híd irányába.

Az elégedett Gideon szerint a biztos vég vár az elbizonytalanodott csapatra, ám győzelmes mosolya menten lehervad, amint arról értesülnek, hogy még egy behatoló lépett a fedélzetre, egy erőhasználó, aki zöld fénykardot forgat. A csuklyás köpönyeget viselő ismeretlen játszi könnyedséggel lekaszabolja a Star Wars félelmetes terminátorait, majd amikor Mandó kinyit ja előtte zsilipajtót, megmutatja az arcát. Nem tökéletes a CGI, de azért elég egyértelmű, hogy nem más jött el a gyermekért, mint a még mindig fiatal és ereje teljében lévő Luke Skywalker. A jelek szerint ő lesz a későbbiekben Grogu mentora és védelmezője, hacsak a forgatókönyvírók mást nem terveznek. Személy szerint jobban örültem volna Cal Kestisnek.

A megható búcsú után már csak a stáblista van hátra - gondolná a gyanútlan néző -, csakhogy a Payton Reed (A Hangya-filmek) rendezte epizód alkotói még tartogattak számunkra egy utolsó jelenetet. Ebben Shand és Fett egy ismerős helyszínen, Jabba Palotájában lerendezik az őröket, majd a fejvadász végez Bib Fortunával is, mielőtt elfoglalná a trónt. Egy kis fan service - legyint megint a most már éberen figyelő néző -, ám az utolsó snittet követően felvillanó felirat világossá teszi, hogy 2021-ben decemberében jön egy spinoff-széria The Book of Boba Fett címmel.

Egyrészt hurrá (én tényleg örülök), másrészt viszont akkor párhuzamosan kell futnia a The Mandalorian 3. évadával, amelynek a Disney már belőtte a premierjét. Kíváncsian várjuk, hogy a másik két bejelentett testvérsorozat (az Ahsoka és a Rangers of the New Republic) mikor tiszteli meg jelenlétével az egyre inkább nézőcsalogatóvá váló Disney+-t.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)