Hirdetés

Stan Lee írt egy mangát, amiben ő volt a főellenség

|

Az amerikai képregények hőse a japán mangák szupergonosza lett.

Hirdetés

Stan Leet ma Pókember, a Fantasztikus Négyes és még egy rakat másik képregényhős alkotójaként ismerjük, pedig a Marvel titánja annak idején két manga sorozatot is összehozott.

Az Ultimo című, 2008-ban indult szériája kifejezetten fura, de egyáltalán nem rossz, amit részben annak is köszönhetünk, hogy a Sámán király írója, Hiroyuki Takei is besegített a projektbe. Erre mondjuk szükség is volt , mivel az Ultimo jóval összetettebb volt, mint Lee bármelyik korábbi munkája.

Hirdetés

A sztori egy középiskolás srácról, Yamatóról szólt, aki összetalálkozott egy androiddal, Ultimóval. Később kiderült, hogy Ultimo egy Vice nevű robot gonosz ikertestvére, és mindkettejüket egy jövőbeli feltaláló, Roger Dunstan alkotta. Dunstan kifejezett célja volt, hogy egymásnak ugrassza a két androidot, mivel azok a fedhetetlen jóság és a végtelen gonoszság megtestesítői voltak, és rajtuk keresztül akarta kideríteni, hogy melyik az erősebb.

Ez eddig nem hangzik túl bonyolultnak, de Dunstan még belekeverte az egészbe a kereszténység hét főbűnének, és a buddhizmus hat tökéletességének képviselőt is, és az egészből egy nagy spirituális sci-fi háború lett.

Az igazán mókás része az egésznek, hogy Roger Dunstan tagadhatatlanul Stan Lee anime képmása. Az alkotó saját magát rajzoltatta bele a mangába főellenségként, ami akkor lett a legviccesebb, amikor az felvette végső formáját és egy klasszikus JRPG szupergonosszá változott.

A manga története egyébként kifejezetten érdekes, még akkor is, ha egy kicsit elborultabb annál, mint amit Leetől megszokhattunk. Aki szereti a japán képregényeket, azoknak mindenképpen ajánljuk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)