Hirdetés

Stan Lee lánya a Sony mellé áll a Pókember botrányban

|

JC Lee szerint a Disney és a Marvel nem kezeli kellő tisztelettel apja munkásságát.

Hirdetés

Kevés felkapottabb téma van most az interneten Pókember MCU-ból való távozásánál. Nehéz megmondani, hogy igazából ki is a ludas az egész botrányban, egyelőre úgy néz ki, hogy sem a Sony sem a Disney nem járt jól a szövetség felbontásával, azért pedig kár hibáztatni az ilyen kaliberű cégeket, mert pénzt akarnak keresni, mindig is így működött és így fog működni a filmipar - és alapvetően az összes másik iparág is. Stan Lee lánya most egyértelműen a Sony mellé állt az ügyben, nyilatkozatából pedig kitűnt, hogy nem igazán kedveli azt az irányt, amerre a Disney viszi apja karaktereit.

Hirdetés

JC Lee látszólag nagyon nehezményezi, hogy a Disney és a Marvel szinte teljes befolyást élvez a Stan Lee által megalkotott hősök fölött (ez mondjuk így van a megszületésük, vagyis az 1960-as évek óta), szerinte szükség van arra, hogy ne egy kézben legyen minden jog:

"A Marvel és a Disney teljes irányítást szerzett apám munkássága fölött, aminek viszont jót tesz az, ha olyanok által is felügyelve van, akik amellett hogy profitot szeretnének termelni, tiszteletben tartják Stan Leet és örökségét. (...) Mikor édesapám meghalt senki nem keresett engem a Disney-től vagy a Marveltől. Ők a legelejétől tömeggyártani kezdték apám munkáit, anélkül, hogy neki vagy az örökségének megadtak volna bármilyen tiszteletet. Szerintem senki nem kezelte olyan rosszul apámat, mint a Marvel és a Disney vezetői."

Abba nem látunk bele, hogy JC Lee mire alapozza ezeket a kijelentéseket, viszont az MCU előtti szuperhősfilmeket megnézve nem teljesen értünk egyet vele abban, hogy kinél vannak jó kézben Stan Lee hősei. Lee lányáról egyébként tavaly áprilisban olyan hírek kezdtek el szállingózni, hogy egy üzlettársa segítségével próbálja kisemmizni apját, még a vérét is lecsapolják, hogy azzal megkenve adjanak el borsos áron képregényeket. Stan Lee később egy videóban próbálta meg tisztázni a dolgot, itt elmondta, hogy lányával és szintén kritizált menedzserével, Keya Morgannel a világon minden rendben van. Morgent mondjuk idén májusban letartóztatták, mert kiderült, hogy tényleg ki akarta forgatni vagyonából Lee-t. Az egykori menedzsert lopással, hűtlen kezeléssel, hamisítással és csalással is megvádolták. Lee és lánya kapcsolata mindig is viharos volt, 2014-ben például arról érkeztek hírek, hogy JC egy veszekedés során beleverte apja fejét annak a faszéknek a háttámlájába, amin a képregényes legenda éppen ült. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)