Hirdetés

Star Trek: Discovery - miért pont ez lett az új sorozat címe?

|

A Star Trek tévés visszatéréséről eddig keveset tudunk, de szépen lassan lerántják a leplet a legfontosabb elemekről. Így például már megtudhattuk, hogyan esett erre a címre a rendezők választása és milyen karakter áll majd a történet középpontjában.

Hirdetés

A Star Trek: Discovery érkezéséről még a Comic Conon kaptunk hírt egy trailer kíséretében, és azóta egyre több dolgot megtudunk róla. Az már biztos volt korábban is, hogy az új sorozat nagyjából 10 évvel a The Original Series előtt fog játszódni.

Bryan Fuller, a sorozat vezető producere most arról mesélt, miért lett a fő helyszínt adó hajó neve Discovery, azaz Felfedezés. Egyrészről természetesen a választás oka egyszerű tisztelgés a "nagyok" előtt: a 2001: A Space Odyssey Discovery nevű űrhajójára és a NASA űrrepülőgépére is emlékeznek a készítők ezzel a névadással.

Fuller azonban azt mondja, hogy az új hajóval a tévéképernyőkre is vissza akarják hozni a felfedezés élményét. A sorozatban fontos szerepet fog kapni ez, ahogy új fajokkal és bolygókkal ismerkedünk meg a részek során. A céljuk, hogy valami olyat alkothassanak, amire az eredeti sorozat készítői is gondolhattak, amikor az űr felfedezését tűzték ki céljukként.

Mindezt pedig az összes eddigi résztől eltérően egy olyan szereplő szemszögéből élhetjük át, aki maga nem kapitány. Ehelyett egy női, alacsonyabb rangú Starfleet tiszt történetét kísérhetjük nyomon, akit egyelőre csak Number One néven ismerünk.

A Star Trek: Discovery 13 része 2017. januárjától kezdve lesz látható a külföldi tévék képernyőjén.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)