Hirdetés

Patrick Stewart a koronavírusjárvány alatt Shakespeare szonetteket olvas fel rajongóinak

|

Mindenki Picard kapitánya és Xavier professzora a Twitteren szaval, megnyugtató hangja pedig a te idegszálaidat is elsimítja.

Hirdetés

Sir Patrick Hewes Stewart a legtöbbeknek a Star Trek sorozatok és mozik Picard kapitányaként és az X-Men-filmek Xavier professzoraként lehet ismerős, de hosszú pályafutása során már temérdek kiváló szerepben láthattuk a brit színészóriást. Nem mellékesen gyönyörűen tud szavalni is, ezt a képességét pedig újra kamatoztatja. 

Hirdetés

Patrick Stewart ugyanis gondolt arra, hogy valamilyen módon szórakoztatni kellene rajongóit a koronavírusjárvány ideje alatt is, éppen ezért Shakespeare szonetteket kezd el mostantól felolvasni a Twitteren. Stílszerűen az 1. szonettel kezdte el a sor, amit ti is meghallgathattok: 

Stewart hangját egyszerűen fel kéne írni receptre, annyira nyugtatóan hat az előadása. Ha magyarul is élvezni szeretnétek ezt a szonettet, akkor olvassátok el Szabó Lőrinc fordításában: 

A gyönyörűt szaporítani vágyunk,
Hogy így örökké rózsáljon a Szép,
S emlékét, ha hull érettebb virágunk,
Őrizhesse a zsenge ivadék:

De te, saját fényszemed rabja, rőzsét
Lángodra tápnak: önmagad dobod,
Ínségbe fojtva, ami csupa bőség
Mézed ürme, te, önnön gyilkosod.

Te, aki a világ friss dísze vagy
S a víg tavasz előtt még csak herold,
Bimbódba temeted tartalmadat
S, édes vadóc, fukaron tékozolsz.

Szánj meg; szűnj külső jusst habzsolni: másképp
Megeszitek, a sír s te, a világét.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)