Hirdetés

Star Wars: Az utolsó Jedik - a rendező mesélt a kimaradt jelenetekről

|

Rian Johnson egy interjúban beszélt arról, hogy mely jelenetek pontosan miért maradtak ki a végleges filmből.

Hirdetés

A Star Wars: Az utolsó Jedik megosztotta a közönséget, vannak akik imádják, mások pedig máig nem tudtak megbékélni vele. Az azonban teljesen szokványos ennél a mozinál is, hogy Rian Johnson rendezőnek néhol áldozatokat kellett hoznia.

Hirdetés

Ez ebben az esetben leginkább kimaradt jeleneteket jelent, amelyből összesen 14 fog majd helyet kapni a film hamarosan megjelenő Blu-ray változatán. Johnson nemrég egy interjút is adott ezzel kapcsolatban, ahol elmesélte 5 jelenet kapcsán, hogy pontosan miért nem kerültek be a végső változatba, előtte pedig külön kiemelte, hogy nem azért hagyták ki őket, mert rossz jelenetek lennének, hanem mert a film ütemezése jobban működik nélkülük. Nézzük is meg röviden a jelenetek mögötti indoklást:

BB-8 és Rey búcsúja

A film egyik kimaradt jelenetében Finn azon tűnődik, hogy elhagyja-e az ellenállást, amikor BB-8 egyszer csak odagurul hozzá és levetíti neki Rey búcsúját. Johnson szerint Finn és Rey barátságát szerette volna feleleveníteni:

"Össze akartam kötni őket, szerintem nagyon aranyos jelenet volt. Meg akartuk magyarázni, hogy Finn miért indul el megkeresni Rey-t, de mivel Rose-nak is elmeséli, ezért a néző már érti a motivációját."

Rey és a falu támadása

Az egyik Luke Skywalkeres jelenet után Rey észreveszi, hogy fények jelennek meg a tengeren, amelyek a falu felé tartanak. Luke szerint ez egy másik törzs, akik támadni készülnek és míg Rey segíteni akar, a Jedi mester figyelmezteti, hogy valószínűleg csak rontana a helyzeten, hiszen később úgyis visszatérnének. Eredetileg ez lett volna  pont, ahol Reynél végleg betelik a pohár, de Johnson szerint így sokkal drámaibb volt az a pillanat, amikor Luke meglátja, hogy Rey egyre és egyre közelebb kerül Kylo Renhez. Ami pedig az elmaradt harmadik leckét illeti, könnyen lehet, hogy a következő részben még előkerül a téma.

Luke gyásza

Amikor Luke megtudja, hogy Han Solo meghalt, eredetileg egy hosszabb jelenetben láthattuk volna, ahogy a nővérével, Leiával együtt (habár egymástól nagyon távol) gyászolják, akit elvesztettek, de a végső változatból jó okkal maradt ki:

"Rájöttünk, hogy a film ütemezése érdekében Rey és Luke történetére kell fókuszálnunk ebben a részben, szóval végül az ajtó becsapásától kezdve inkább átugrottunk a következő montázsra."

A beszivárgás

Amikor Finnék tisztnek álcázva próbálnak beépülni a Csillagromboló legénységébe, eredetileg lett volna egy jelenet, ahol egy rohamosztagos megállítja őket, mert Finn "ismerős neki valahonnan". A katona végül csak gratulál a társának az előléptetéshez, szóval ez egy humoros jelenet volt, de nem csak ennyi lett volna a cél:

"Ez a jelenet azt sugallta, hogy Finn átállása a másik oldalra annyira kínos volt az Első Rend számára, hogy mindent megtettek annak érdekében, hogy erről lehetőleg senki ne tudjon semmit."

Leszámolás Phasmával

A film egyik legmenőbb jelenete volt, amikor Finn és Phasma összecsapnak, viszont Johnson eredetileg ezt is teljesen máshogy képzelte el. Az első változatban Phasma sikeresen térdre kényszeríti Finnt, akit körbe is vesznek a rohamosztagosok, de ekkor előveszi az utolsó ütőkártyáját: elmeséli a katonáknak, ahogy Phasma kiadta a Starkiller bázis pajzsának kódjait, hogy a saját bőrét mentse. A rohamosztagosok elbizonytalanodnak, de Phasma lelövi őket, mielőtt bármit reagálhatnának. Johnson szerint ez a jelenet is mindösszesen a film tempója miatt maradt végül ki.

Minden esetben érthető, hogy a rendező miért érezte jobbnak a filmet az adott jelenet nélkül, de ettől függetlenül kíváncsiak vagyunk, hogy milyen lesz ezekkel együtt megnézni. Ti mit gondoltok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)