Hirdetés

Star Wars: Az utolsó Jedik - akár így is festhettek volna a porgok

|

Az utolsó Jedik Blu-ray kiadásában több videó is szerepel, amiből megtudhatjuk, hogyan hozták létre a legutóbbi Star Wars film cuki kis madarait, a porgokat.

Hirdetés

Valószínűleg mindenkinek megvan a véleménye Az utolsó Jedik állatkáiról: van aki szereti, van aki utálja őket. A lényeket először a tavalyi D23 Expon lehetett látni, ahol sokan beleszerettek az Ahch-To bolygó lakóiba. Később a Facebookon is találkozhattunk velük.

Hirdetés

Az utolsó Jedik Blu-ray kiadásán helyet kapó videóból pedig azt is megtudhatjuk, hogyan hozta létre a kreatív stáb a porgokat. Az egész akkor kezdődött, amikor a csapat és Rian Johnson rendező Írországba látogatott, hogy helyszínt keressenek az Ahch-To bolygó jeleneteinek. A forgatás helyszínén a rendező találkozott az ott élő madarakkal és egyből be is rendelt egy hasonló lényt a filmbe. Így indult el a porgprogram.

A videóban láthatjuk milyen előzetes vázlatok készültek a porgokhoz, illetve abban is belepillanthatunk, hogyan keltették őket életre.

Neal Scanlan tervező az Entertainment Tonightnak adott interjújában hozzátette, hogy a porgok elkészítése sokkal stresszesebb volt, mint ahogy gondolta volna.

"Valójában a porgok elkészítése rémisztő volt, mert attól tartasz ha elrontod, akkor az összes rajongó örökké utáli fog. Nagyszerű érzés volt miután meghallottuk, hogy meleg fogadtatásban részesültek. Ez csodálatos. Hihetetlenül imádnivalóak. Nem azért mondom, mert közöm van hozzájuk, hanem mert így jelentek meg a filmben."

Egy másik lényről is szó esett, méghozzá a híres/hírhedt thala-szirénekről.

"Én még mindig szeretem - ahogyan én hívom őket - a tengeri kocákat. Szeretem azt a jelenetet azért, mert egy remek pillanat a filmben. Luke-kal, Rey-jel és minden egyébbel. Írországban forgattuk, egy valódi helyszínen. Sok kellemes emlékem van a forgatásról, ezért amikor láttam a jelenetet a filmben, valahogyan, nem tudom...visszahozta ezeket az emlékeket."

Örülök, hogy legalalább van egy ember a földkerekségen, akinek kellemes emlékei vannak arról a jelenetről.

Neked melyik volt a kedvenc lényed Az utolsó jedikből?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)