Hirdetés

Rian Johnson szerint nem kell mindenáron megfelelni a rajongóknak

|

A Star Wars: Az utolsó Jedik rendezőjének határozott véleménye van a filmkészítésről.

Hirdetés

Bár jelenleg a franchise új része, a Star Wars: Skywalker kora pörög maximális fordulatszámmal (nálunk olvashattok kritikát róla és készítettünk videót is az első benyomásokról), azonban még mindig szinte napi szinten téma az előző epizód, a világszerte nagy port kavart Az utolsó Jedik, amely nem csupán a rajongókat, hanem a kritikusokat is megosztotta. 

Hirdetés

Azt viszont nem lehet elvitatni a filmet rendező Rian Johnsontól, hogy volt egy határozott víziója a történet kapcsán, amit meg is valósított - hogy ez végül kinek mennyire jött be, az már szubjektív. Johnson most a Radio.com Swings & Mars Podcastjében vendégeskedett, ahol megkérdezték tőle, hogy mi a véleménye a rajongók filmkészítésre gyakorolt hatásáról: 

Nem tartom jó dolognak azt, ha azzal a hozzáállással közelítünk meg egy kreatív folyamatot, hogy mindenképpen meg kell felelnünk a rajongóknak. Valószínűleg éppen ennek az ellenkezőjét kapjuk végeredményül. Amikor én is rajongóként ülök be valamire és pontosan olyasmit látok, amit szerettem volna, akkor persze mosolygok rajta, de később nem igazán marad meg bennem, éppen ezért nem is tartom kielégítőnek.

A rendező azt is elmagyarázta, hogy ő mit vár el egy filmtől: 

Akarom, hogy sokkoljon, akarom, hogy meglepjen, akarom, hogy ne számítsak rá, akarom, hogy átértékelődjenek a dolgok és rajongóként is kihívással találjam szemben magamat, amikor beülök a moziba. Minden egyes alkalommal azt a fajta élményt keresem, amit a Birodalom visszavág is nyújtott. Valamit, ami rezonál velem érzelmileg, amiben látom, hogy logikusan kapcsolódnak a szálak és mélyen beleássa magát ennek az egésznek a szívébe méghozzá úgy, ahogyan arra sosem számítottam volna.

Hogy Johnson korábbi két filmje, a Looper - A jövő gyilkosa és a Star Wars: Az utolsó Jedik, valamint a hazánkban január 2-án bemutatkozó Tőrbe ejtve beleesnek-e ebbe a kategóriába, azt mindenki döntse el magának, de a logikusan kapcsolódó szálak kapcsán azért nekünk vannak fenntartásaink.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)