Hirdetés

Star Wars: Darth Vader 1 kritika - sötét nagyúrnak lenni sem fenékig tejfel

|

A Marvel gondozásában megjelent új Star Wars képregénysorozat Darth Vadert állítja a középpontba. A Szukits gondozásában magyar nyelven is megjelenő széria első darabja járt nálunk.

Hirdetés

Miután "világuralmi törekvései" közben a Disney felvásárolta a Marvel Entertainmentet és a Star Wars-jogokkal rendelkező Lucasfilmet, elkerülhetetlen volt, hogy Marvel minőségben jelenjenek meg a Star Wars képregények. A cég egyik első lépésével eltörölte a Star Wars 70-es évek óta folyamatosan bővített univerzumát: minden könyvet, képregényt és videojátékot "legendának" minősített, most már csak a The Walt Disney Company által kiadott történetek számítanak a hivatalos kánon részének. Ezek közé tartoznak a különböző képregények, amelyek sorában a Darth Vader széria a sötét nagyúr életét és megpróbáltatásait mutatja be az első Halálcsillag megsemmisülése után.

Hirdetés

Az "Egy új remény"-re keresztelt, negyedik Csillagok háborúja epizód végén hatalmas győzelmet arattak a lázadók. Nemcsak a Birodalom legveszedelmesebb fegyverét pusztították el, de Grand Moff Tarkin halálával a birodalmi flotta is vezető nélkül maradt. Ezt a csapást Darth Vader hibájának tartja az uralkodó, amit nem rest érzékeltetni vele, így olyan pozícióban láthatjuk a galaxis egyik legrettegettebb emberét, amilyenben ritkán szoktuk. Bizonyítania kell mesterének rátermettségét, miközben saját erőforrásait felhasználva azt is megpróbálja kideríteni, ki az az Erő-érzékeny pilóta, aki képes volt megsemmisíteni a Halálcsillagot. A Darth Vader képregény első részében a két sith-en kívül találkozhatunk még ismerős karakterekkel, például Boba Fett-tel, de teljesen új személyiségek is feltűnnek, köztük a The Old Republic játékok vérszomjas HK-47-es droidjára emlékeztető 0-0-0, azaz Triplazéró.

Az első kiadás az eredeti kiadvány első hat számát foglalja magában, és akcióból, valamint intrikából is akad benne bőven, továbbá érintőlegesen az Erő és a tudomány szembenállásával is foglalkozik. Star Wars-fanatikusoknak, különösen Darth Vader rajongóinak kötelező olvasmány, de azok is megtalálják benne az örömüket, akik csak egy jó képregényt szeretnének olvasni. A dialógusok jól kidolgozottak, a rajzokra és a színezésre sem lehet panasz, a művészek tökéletesen jelenítik meg a Csillagok háborúja ikonikus karaktereit.

4,5/5
Az Erő van ezzel a képregénnyel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)