Hirdetés

Star Wars - minden színésznek van digitális mása

|

A Lucasfilm felkészült, így ha bárki bármilyen okból nem tudja vállalni a forgatást, a probléma viszonylag könnyen megoldható.

Hirdetés

A Zsivány Egyesben mind Leia, mind Tarkin egy az eredeti trilógiához hasonló mása jelent meg. Vitatható, mennyire sikerült jól és hitelesen újraalkotni őket.

Hirdetés

A technológia viszont fejlődik, és már Az utolsó Jedikben is használták olyan jeleneteknél, amiket vagy túl költséges, vagy egyenesen lehetetlen lett volna valódi a színésszel leforgatni. Ilyen volt például az, amikor Carrie Fisher kirepül az űrbe - a színésznő még élt, amikor ezt felvették, de az egyik pillanatban még őt, egy másikban már virtuális énjét látjuk, és ez váltakozik a közeli és távoli jeleneteknél. A felvételhez kaszkadőröket hívtak segítségül.

Ben Morris, a virtuális effektekért felelős vezető a napokban elárulta, minden színész jelenlegi és fiatalkori önmagának digitális klónja félre van téve a Lucasfilm adatbázisában, hátha valamilyen oknál fogva szükség lesz rájuk. A karaktereket más színészek keltik életre, de a vásznon már az eredetieket látjuk.

Ez egyébként az újraforgatásoknál is hasznos lehet.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)